Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 09-02-2010

Schaftkeet gestolen

EMMEN Tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen is vanaf een grasveldje onder de Traverse aan de westzijde van de Hondsrugweg in Emmen een schaftkeet gestolen. De blauwe schaftkeet van het merk Kuipers is eigendom van Emco. De keet stond op vier steunpoten met een uitgeklapte trap en een slot op de disselboom. In de keet, die aan één kant besmeurd is met graffiti, lagen verschillende gereedschappen en een paar dure orthopedische schoenen. Namens Emco is aangifte gedaan. (20100832)

Auto gestolen

ASSEN Vanaf de parkeerplaats naast de gele flat aan de Smetanalaan in Assen is tussen 5 en 8 februari een groene Ford Escort gestolen. De auto was daar afgesloten achtergelaten. Maandagmorgen werd de diefstal ontdekt. (201008071)

Verkeerscontroles

Tijdens verkeerscontroles vanuit een onopvallende politieauto zijn maandagmorgen in Zuidwest Drenthe acht automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen. Maandagmiddag zijn in Zuidoost Drenthe zes automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen en één automobilist die niet handsfree belde.

Waarschuwing voor nepfacturen

Bij de politie zijn weer meerdere meldingen binnengekomen over zogenaamde nepfacturen. In Emmen meldden zeker vijf bedrijven bij de politie dat ze zon factuur hebben gekregen van een bedrijf Office Expert uit Amsterdam voor niet bestelde goederen.

Hennepteelt

HOOGEVEEN In een kast in een woning aan de Spica in Hoogeveen trof de politie maandagavond 24 hennepplanten aan. De 46 jarige bewoner verklaarde de hennep voor eigen gebruik te kweken. De elektriciteit die hij nodig had voor deze kleine kwekerij ging buiten de meter om. De politie nam de planten en de apparatuur in beslag. Het elektriciteitsbedrijf verwijderde de meter. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010006536)

Gewonde bij aanrijding

COEVORDEN Op de Krimweg bij Coevorden botsten maandagmiddag twee autos op elkaar. Daarbij raakte een 46 jarige man uit Elim licht gewond. De man reed in zijn auto richting De Krim. Een uit tegenovergestelde richting naderende bestelbus, bestuurd door een 39 jarige man uit Norg, wilde linksaf de oprit naar de N34 oprijden. Hij zag daarbij de tegemoetkomende auto over het hoofd. Een botsing volgde. De gewonde man is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (2010008281

Illegale plakker beboet

KLAZIENAVEEN Een 19 jarige inwoner van Erica kreeg maandagmiddag een boete van 90,- omdat hij zonder vergunning posters plakte in Klazienaveen. De politie trof de man aan op het Van Echtenskanaal nz. Hij verklaarde her en der al zon 55 posters te hebben opgeplakt. De politie nam de 105 posters die hij nog bij zich had in beslag. De posters betroffen aankondigingen voor activiteiten in een tweetal discotheken. (2010008217)

Rijbewijs ingevorderd

ZUIDWOLDE - De politie vorderde maandagmiddag het rijbewijs in van een 40 jarige inwoner van Hoogeveen. Tijdens een snelheidscontrole op de Leeuwenveenseweg in Zuidwolde werd de man in zijn auto gelaserd met een snelheid van 119 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 km per uur. (2010008235)

Beginnend bestuurster in de fout

EMMEN Op de Boslaan in Emmen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 20 jarige beginnend bestuurster uit die plaats aan. De vrouw reed in een personenauto terwijl ze gedronken had (465 ugl). De politie vorderde haar rijbewijs in. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de vrouw later in de nacht weer in vrijheid gesteld. (2010008253)

Politie zoekt getuigen ernstige mishandeling

COEVORDEN -De politie in Coevorden is op zoek naar getuigen van een voorval in het weekeinde van 6 op 7 februari op het Stationsplein in Coevorden, waarbij één persoon vrij ernstig gewond raakte en een tweede licht.

In de nacht van zaterdag op zondag, rond 04.40 uur, werd op het Stationsplein een zijruit van een discobus met een flesje kapot gegooid. Twee personen die achter dit raam zaten raakten gewond. Een 18 jarige jongen uit Schoonebeek moest met glassplinters in zijn oog naar het ziekenhuis worden vervoerd. Een 18 jarig meisje uit Nieuw Amsterdam raakte ook gewond maar kon ter plaatse worden behandeld door medewerkers van de ambulancedienst.

Het flesje werd uit een groep jongeren gegooid die op het plein stonden en, toen de ruit sneuvelde, wegrenden in de richting van het station. De politie is op zoek naar deze persoon. Gelet op het aantal mensen dat op het plein stond moet iemand gezien hebben wie het flesje tegen de ruit gooide. (2010007873)

De politie in Coevorden wil deze zaak oplossen en wil graag met u in contact komen als u meer weet over deze zaak. Heeft u informatie, neem dat contact op met de politie. U kunt bellen met 0900-8844 (lokaal tarief). Wilt u liever anoniem blijven, dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.