RTL Group

Koning van de dramaseries 'The Tudors' bij RTL 8

Koning Henry VIII en zijn gevolg komen vanaf zondag 7 januari naar RTL 8. De met meerdere Emmys bekroonde dramaserie The Tudors is dan voor het eerst op de Nederlandse televisie te zien. Het sexy historische drama, met in de hoofdrol rijzende ster en sekssymbool Jonathan Rhys Meyers, is een van de meest opvallende series van de afgelopen jaren. Critici hebben The Tudors met open armen ontvangen en zijn vol lof over de getalenteerde cast en de historische, realistische sfeer die de dramaserie uitademt. Het is een grote hit in de VS en Engeland en op dit moment wordt er gewerkt aan het vierde seizoen.

The Tudors laat een niets verhullend beeld zien van het hofleven van koning Henry VIII, de Engelse vorst die heerste in de periode 1509 1547. Geen stoffige geschiedenisles, maar geweld, seks en passie. De makers hebben het heftige leven van de koning als inspiratie gebruikt om een intens en rauw verhaal te vertellen. De historische feiten zijn in de serie daarom ondergeschikt aan de sfeer, de intrigerende verhaallijnen, de prachtige kostuums en natuurlijk de geweldige acteurs en actrices. Jonathan Rhys Meyers laat zien hoe heerlijk het is om koning te zijn. De jonge acteur kruipt in de huid van de intense en impulsieve Henry VIII, die handelt voordat hij nadenkt en geconfronteerd wordt met zijn eigen kwetsbaarheid. The Tudors laat zien dat jaloezie, politieke spelletjes, ijdelheid en lust van alle tijden zijn.

Henry VIII zet alles op alles om een troonopvolger op de wereld te zetten en zo zijn naam te vereeuwigen in de geschiedenis. Wanneer zijn huidige vrouw hem deze erfgenaam niet schenkt, zoekt hij een vrouw die zijn prins wel kan baren. Zijn brute, egoïstische gedrag beperkt zich niet tot de slaapkamer. Hij begint zelfs een oorlog om zijn plekje in de geschiedenis te veroveren. Zijn tegenstanders proberen Henry ten val te brengen door hem verliefd te laten worden op de mooie en verleidelijke Anne Boleyn.

Met het spel van Jonathan Rhys Meyers, de wonderschone kostuums en locaties en een groot aantal internationale Awards op zak is The Tudors de koning van de dramaseries en een kroon op de programmering van RTL 8.

Uitzending RTL 8: vanaf vanaf 7 februari 2010 tussen 20:00 en 22:10 uur.

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Praster, Communicatie RTL Nederland, via tel 035-671 8406 of ruben.praster@rtl.nl.