Gemeente Hulst


Persbericht - 05.02.2010

Schriftelijke reacties Hertogin Hedwigepolder

Zowel de gemeenteraad als het college van burgemeester en wethouders van Hulst zijn door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) gevraagd een schriftelijke reactie te geven op het voorontwerp Rijksinpassingsplan Hertogin Hedwigepolder. Deze reacties zijn door beide bestuursorganen in goed overleg opgesteld en op 5 februari 2010 verzonden aan het Ministerie. Gekozen is voor een tweeledige insteek.

De gemeenteraad benadrukt in zijn reactie tegen ontpoldering te zijn. Dit is een unaniem standpunt van de raad, waarbij deze wordt ondersteund door een groot deel van de bevolking. In haar reactie roept de gemeenteraad Minister Verburg op samen met haar collegas eens echt na te gaan wat er bij de bevolking leeft: Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald.

Het college van burgemeester en wethouders onderstreept in haar reactie richting de Minister dat ontpoldering zowel materiële als emotionele schade zal veroorzaken. Verder wijst het college op de verstoorde (bestuurlijke) verhoudingen met het Belgische achterland en de daaruit voortvloeiende schade voor de economische ontwikkeling van de gemeente Hulst. Het gebrek aan rechtstreekse communicatie tussen het Ministerie en de gemeente Hulst wordt als falend bestempeld. Dit staat naar de mening van het college haaks op de voorstellen van de commissie Nijpels en de commissie Elverding. Bestuurlijke organen dienen door gesprekken aan te gaan hun geschillen op te lossen; dat is ook een uitgangspunt van de nog vast te stellen Crisis- en herstelwet. Het college roept Minister Verburg dan ook op persoonlijk met het gemeentebestuur van Hulst in overleg te gaan.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl

overige persberichten