TenneT


Goedkeuring Europese Commissie voor overname Transpower

05-02-2010 TenneT Holding heeft op 4 februari 2010 goedkeuring gekregen van de Europese Commissie voor de overname van alle aandelen in E.ON's dochteronderneming transpower (Transpower Stromübertragungs GmbH). De Europese Commissie heeft goedkeuring verleend voor de voorgenomen overname zonder oplegging van voorwaarden.

TenneT had bij de aankondiging van de overname (10 november 2009) al alle benodigde goedkeuringen verkregen om de voorgenomen transactie te kunnen realiseren. De overname gebeurt met instemming van de aandeelhouder van TenneT, de Staat der Nederlanden, vertegenwoordigd door de Minister van Financiën en met steun van de Minister van Economische Zaken.

Momenteel worden de laatste details afgerond voor de transactie van de aandelen van E.On naar TenneT. De overdracht zal eind februari as plaatsvinden. TenneT wordt dan met terugwerkende kracht per 1 januari eigenaar van transpower. De combinatie tussen TenneT en transpower biedt diverse voordelen waaronder prijsegalisatie, verbeterde netbalancering en inzicht in netsituaties en duurzame ontwikkeling in beide landen.

Meer informatie
www.tennet.org/transpower