Ingezonden persbericht

Restaurant Week opent weer de deuren naar toprestaurants
Fijnproevers kunnen vanaf 3 februari online reserveren

Amsterdam, 21 januari 2010 ­ Gezellig avondje met vrienden,
familiediner of een zakenlunch in de planning, maar geen behoefte aan
een torenhoge rekening? Houd dan in de eerste week van maart ruimte
vrij in de agenda om te lunchen of dineren bij één van de
toprestaurants die meedoen aan de Restaurant Week. Gedurende deze week
betalen bezoekers bij deelnemende restaurants voor een driegangenlunch
20 euro en 25 euro voor een diner.

Vanaf woensdagochtend 3 februari 10 uur kunnen gastronomen via www.restaurantweek.nl een tafel reserveren bij een van de 1.250 toprestaurants die meedoen
aan de Restaurant Week. De culinair verantwoorde week, die deze winter
loopt van 1 tot en met 7 maart, is het grootste horeca-evenement van
Europa. De voorgaande editie trok vorig jaar in augustus 165.000
bezoekers. De etablissementen die meedoen, bevinden zich niet alleen
in de Randstad, maar zijn door heel Nederland verspreid. Een
uitgelezen kans dus om voor een prikkie een nieuwe hotspot in de buurt
uit te proberen of een Michelin-sterzaak binnen te wandelen.

Toprestaurants
Organisator DiningCity.com heeft op basis van de publieksbeoordeling
van eerdere jaren en algehele kwaliteit 1.250 restaurants geselecteerd
voor deze zevende editie van de Restaurant Week. Ruim veertig van de
geselecteerde zaken hebben één of meerdere Michelin-sterren. Dit jaar
zijn Ron Blaauw, Brouwerskolkje en De Vrienden van Jacob wederom van
de partij. Ook nieuwkomers Niven en Soigné zijn toegevoegd aan de
lijst. De deelnemerslijst bestaat verder uit gerenommeerde zaken zoals
Christophe (Amsterdam), Las Palmas (Rotterdam) en Het Arsenaal Paul
Fagel (Naarden-Vesting). Ook Restaurant Le Défi uit Sprang-Capelle
(Brabant), de winnaar van de overall publieksprijs van afgelopen jaar,
stelt weer een speciaal menu samen voor de Restaurant Week.

Reserveren
Bourgondiërs, smulpapen en lekkerbekken opgelet: vanwege het succes
van de voorgaande edities wordt aangeraden snel te reserveren. Dit is
- enkel online - mogelijk via www.restaurantweek.nl. Op deze site
staat tevens een overzicht van alle restaurants die meedoen.

DiningCity.com
De Restaurant Week is een idee van de toonaangevende online
restaurantgids DiningCity.com. Behalve in Nederland is het in 1998
opgerichte bedrijf momenteel actief in België, Madrid, Barcelona,
Wenen, Rome, New York, Singapore, Dubai en zelfs Shanghai, en Beijing.
Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse,
soort keuken, lokatie en sfeer. Informatie over de restaurants wordt
gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's, virtuele tours en video.
Online reserveren is mogelijk en ook de combinatie van aansprekend
beeldmateriaal, de interactieve mogelijkheden en leuke acties bij de
restaurants, maakt DiningCity.com tot een onderscheidende site op
restaurantgebied. Zie ook www.DiningCity.com.