Gemeente Berkelland


Als de hamer valt..

Als de hamer valt, is het besluit genomen. Zo gaat dat tijdens de vergaderingen van de gemeenteraad. In deze rubriek geven wij telkens na de raadsvergadering in het kort een overzicht van de beslissingen die de gemeenteraad heeft genomen.

In de vergadering van 26 januari, die op 27 januari vervolgd werd heeft de gemeenteraad besloten:


* De Algemene plaatselijke verordening (Apv) 2010 en de Verordening seksinrichtingen, sekswinkels, straatprostitutie en dergelijke vast te stellen. In de Apv staan algemene plaatselijke regels over openbare orde.

* 300.000 euro voor de sociale woningbouw te onttrekken aan de algemene reserve bouwgrondexploitatie. Hierdoor wordt het mogelijk om aan woningbouwcorporatie ProWonen een bijdrage te geven van 3.000 euro per nieuwe woning.

* De archeologische beleids- en landschappenkaart en bijbehorende startnota archeologiebeleid met bijlagen vast te stellen en ook de erfgoedverordening, de subsidieverordening cultureel erfgoed en de verordening op de Erfgoedcommissie. Ter uitvoering van het Verdrag van Malta en een wetswijziging is als nieuwe taak aan de gemeente opgelegd om zorg te dragen voor het archeologisch erfgoed.
* In te stemmen met de wijziging van de gemeenschappelijke regeling Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland in het kader van de regionalisering van de brandweer.

* Het bestemmingsplan "Rekken, de Lindevoort 22-22a 2009" ongewijzigd vast te stellen.

* Het "Aanvraagformulier projectbesluit artikel 3.10 Wro" en het "Aanvraagformulier herziening bestemmingsplan" vast te stellen.
* Het bestemmingsplan "Eibergen Hofrichter II 2009" ongewijzigd vast te stellen. Het bestemmingsplan maakt de bouw van twee vrijstaande en vijf starterswoningen mogelijk in het gebied tussen de woonwijken Hofrichter en Westenesch.

* De Verordening Toeslagen en verlagingen Wet werk en bijstand (WWB) 2010 vast te stellen onder intrekking van de Toeslagenverordening WWB met ingang van 1 januari 2010 en de oude Toeslagenverordening te handhaven voor de personen van 21 tot 27 jaar tot 1 juli 2010. Aanpassing is nodig vanwege de harmonisatie van verordeningen in het kader van de Sociale Dienst Oost Achterhoek en nieuwe jurisprudentie/rechtelijke uitspraken.

* De Re-integratieverordening WWB 2010 vast te stellen. Aanpassing is nodig vanwege de harmonisatie van verordeningen in het kader van de Sociale Dienst Oost Achterhoek en nieuwe landelijke regelgeving.

* In te stemmen met de verzelfstandiging van het beheer en het onderhoud van het voetbalcomplex Nieuw Olthaar in Lochuizen per 1 februari 2010.

* Kennis te nemen van de informatie over de sociale werkvoorziening Hameland.

* De begroting 2010 van de sociale werkvoorziening Hameland voor kennisgeving aan te nemen.

* Voor de vervreemding van Huize de Kamp te kiezen voor een openbare procedure met een grondgerelateerde erfpachtsom van 20.000 euro per jaar en een jaarlijkse inflatiecorrectie. Daarnaast moet worden geboden op de gebouwen en moet een plan voor het toekomstige gebruik worden ingediend. De erfpachttermijn bedraagt 30 jaar met verlengingsmogelijkheid.

* Positief te adviseren over het aanwijzingsvoorstel Beschermd Dorpsgezicht Gelselaar, mits voordat de definitieve aanwijzing plaatsvindt eerst de bestemmingsplannen "Dorp Gelselaar", "De Heuver" en "Buitengebied" definitief vastgesteld zijn.
* Het verzoek tot herziening van het bestemmingsplan Oude Diepenheimseweg (Borculo) af te wijzen.

* Het verzoek tot herziening van het bestemmingsplan Den Borgweg 16 (Rekken) af te wijzen.

* De verordening rechtspositie wethouders, raads- en commissieleden vast te stellen. Hierin staat de rechtspositie van wethouders, raads- en commissieleden beschreven. Vergeleken de oude regeling is er een wijziging vastgesteld ten aanzien van de kosten van een PC.