Partij van de Arbeid

PvdA-Voorlichting

Den Haag, 29 januari 2010

Maandag 1 februari o.a. werkbezoek aan Drameco
PvdA op bezoek in Coevorden

Op maandag 1 februari brengen PvdA-kamerleden Roos Vermeij, Agnes Wolbert en Marianne Besselink, op uitnodiging van FNV Bondgenoten en het UWV een werkbezoek aan het bedrijf Drameco te Coevorden.

Drameco
Drameco is producent van draadproducten, displays en onderdelen van winkelinrichting. Het bedrijf is een schoolvoorbeeld van een bedrijf waar de economische crisis zijn tol eist. Het bedrijf neemt echter maatregelen, met name op het gebied van scholing en deeltijd WW. De PvdA kamerleden zijn uitgenodigd om te kijken hoe dat in de praktijk werkt, en wat er nog meer gedaan zou kunnen worden. Daarnaast zullen zij met werknemers spreken over het werk en hun kijk op de toekomst.

Iedereen telt mee
Voor de PvdA telt iedereen mee. Dat geldt zeker ook voor de arbeidsmarkt. Zoveel mogelijk mensen aan het werk helpen en houden, daar draait het de komende tijd misschien wel meer dan ooit om. Omdat het Nederland sterker maakt als samenlevingen omdat we het ons niet kunnen veroorloven dat mensen aan de kant blijven staan. Om die reden brengen PvdA kamerleden deze periode tal van bezoeken aan bedrijven, instellingen en beleidsmakers op zoek naar onzinnige belemmeringen en werkende oplossingen om werkloosheid te bestrijden.

Leefbaarheid
Aansluitend aan dit bezoek wordt samen met kandidaat-raadsleden een bezoek gebracht aan de wijk Binnenvree.In deze wijk wordt het project Weer Tevree in de Binnenvree uitgevoerd. Via herstructurering met veel aandacht voor de sociaal/maatschappelijke componenten trekken de welzijnstichting 2000, woningstichting Domesta, de gemeente Coevorden en natuurlijk de bewoners samen op om er weer een mooie en leefbare wijk van te maken. Er is een wijkpost ingericht van waaruit de buurtconciërge werkt. Naast nieuwe huurwoningen worden er ook koopwoningen gebouwd die door subsidies ook gekocht kunnen worden door mensen met een wat kleinere beurs. De PvdA delegatie gaat met de bewoners in gesprek over onderwerpen die hen bezig houden. De campagne start rond 14.00 uur bij de wijkpost aan de Drostenstraat.

Noot voor de redactie,