Gemeente De Marne


Dorpsconciërges Ontmoetingspunten

De gemeente de Marne heeft besloten een hernieuwde impuls te geven aan de vijf Ontmoetingspunten. Zij heeft -door een financiële bijdrage- ervoor gezorgd dat er drie conciërges aangetrokken konden worden. Op dit moment zijn er twee dorpsconciërges.

Met de komst van de nieuwe dorpsconciërges gaan de beheerscommissies met hernieuwd enthousiasme aan de slag om de ontmoetingspunten vorm te geven.

Een ontmoetingspunt is bedoeld om elkaar te ontmoeten voor een praatje en/of een kopje koffie. Het is ook een punt waar u terecht kunt met vragen over (gemeentelijke) zaken op het gebied van welzijn, wonen en werken. De uitbreiding van het aantal conciërges betekent dat de ontmoetingspunten vrijwel de gehele week 's ochtends open zijn.

De nieuwe dorpsconciërges beginnen officieel op maandag 1 februari. De eerste week wordt gebruikt om in te werken. Dit betekent dus dat vanaf 8 februari de ontmoetingspunten volledig bemenst zijn!

Door de extra bezetting kunnen de dorpsconciërges ook weer als klusjesman ingezet worden.

Het komt vaak dat hulp nodig is voor een kleine klus. U moet hierbij denken aan een lamp indraaien, een stukje heg knippen (eenmalig), de CV-ketel bijvullen, luxaflex / gordijnen of een schilderijtje ophangen ed.

U kunt hen "reserveren" via de dorpsconciërges in Ulrum (Diny Meinardi: tel.06-0823246), Zoutkamp (Albert Wessels: tel. 0610837157) , Eenrum (Peter van Valen: tel. 06- 30833845), Kloosterburen(Bram Nube: 06-20848119) of Leens(Jeroen Kim: 06-3047373).

Ook kunt u via het welzijnswerk informatie hierover krijgen (tel 0595-575581).

Hopelijk tot ziens in de ontmoetingspunten in Eenrum, Zoutkamp, Leens, Ulrum en Kloosterburen. De dorpsconcierge zijn er om u welkom te heten! www.ontmoetingspuntendemarne.nl

Leens, 26 januari 2010