Altegrity Risk International kondigt acquisitie aan van Corporate Risk International

NEW YORK--(BUSINESS WIRE)-- 20100201 --

Altegrity Risk International, Inc. (ARI) en president en CEO Michael Beber hebben vandaag aangekondigd dat ARI —een Altegrity, Inc., bedrijf dat hoogwaardige oplossingen levert voor due diligence, onderzoek, analyse, adviesgeving, informatie en beveiliging aan organisaties in de gehele wereld— Corporate Risk International (CRI) heeft verworven, een wereldwijde Business Intelligence en risicomanagement-firma met een brede dienstverlening. CRI heeft gedurende bijna 20 jaar wereldwijd managementservices verleend op het gebied van due diligence, onderzoek en crisismanagement. De voorwaarden van de transactie zijn niet openbaar gemaakt.

“Het samengaan van de brede industrie- en procesdeskundigheid van CRI en de investeringen van ARI in technologie, databases en analytische bronnen, creëert een winnende combinatie," aldus dhr. Beber. “Samen onder het merk van Altegrity Risk International zullen we uitgebreide oplossingen bieden op het gebied van due diligence, onderzoek, analyse, advies en informatie aan onze groeiende Amerikaanse en internationale klantenkring.”

CRI is gespecialiseerd in Amerikaanse en internationale projecten op het gebied van due diligence en onderzoek, onderzoeken naar witteboordencriminaliteit, Business Intelligence-verzameling, undercover onderzoeksoperaties en analyses tegen het witwassen van geld. Het bedrijf voert ook beveiligings- en risicobeoordelingsonderzoeken uit en biedt crisisbeheersingsdiensten en diensten voor de bescherming van leidinggevenden.

CRI werd opgericht in 1991 en is gevestigd in Washington DC. CRI heeft kantoren in Houston (die klanten bedienen in de VS en Latijns-Amerika), Hong Kong en Londen. Het bedrijf beschikt over een netwerk van analisten, onderzoekers, adviseurs en crisisresponsspecialisten in de gehele wereld met ervaring in meer dan 150 landen. In de afgelopen vijf jaar heeft CRI meer dan 65.000 due diligence-beoordelingen en -onderzoeken uitgevoerd, waarvan meer dan 60 procent een internationale scope had.

Daarnaast behandelt CRI, door middel van een lange termijn relatie met Professional Indemnity Agency (PIA), gevallen van ontvoering, illegale detentie en afpersing. Sinds 1993 heeft CRI met succes gereageerd op meer dan 500 van dergelijke crises in alle grote landen van de wereld. ARI zal doorgaan met het leveren van deze diensten onder het CRI-merk.

“Deze overname brengt veel van de topprofessionals op het gebied van risicobeheer, onderzoeken, Business Intelligence en due diligence samen,” aldus Lee Spirer, operationeel directeur van ARI. “Gedurende mijn nauwe samenwerking met het leiderschapsteam van CRI heb ik een immens respect verworven voor hun mogelijkheden en de kwaliteit van hun professionals op alle niveaus. Hun rijkdom aan wereldwijde ervaring en hun belangrijke internationale klantenbestand bieden een sterk platform waarop we zullen groeien. Samen hebben we grote ambities voor wat wij kunnen bereiken voor onze klanten.”

Sean McWeeney, oprichter en voorzitter van CRI, zal advies en raad blijven verstrekken aan het leiderschapsteam van ARI. Jim McWeeney, president en CEO van CRI, zal dienen als senior managing director en leider van het praktijkgebied van Decision Intelligence van ARI. Tom McWeeney, operationeel directeur van CRI, zal dienen als directeur en leider van het kantoor van het Washington, D.C. gebied.

“Dit is een geweldige kans voor CRI, onze werknemers en onze klanten,” aldus Jim McWeeney. “De strategische combinatie voorziet in extra middelen om ons bedrijf te laten groeien en onze op klanten gerichte oplossingen in de gehele wereld uit te breiden. Samen zal dit nieuwe team onze oplossingen uitbreiden die klanten helpen om problemen te anticiperen, voorkomen en oplossen, fraude en verlies terug te dringen en de commerciële mogelijkheden te maximaliseren.”

Altegrity Risk International (ARI) biedt hoogwaardige oplossingen op het gebied van due diligence, onderzoeken, analyse, advies, informatie en beveiliging aan multinationale bedrijven en andere organisaties in de gehele wereld. Het multidisciplinaire team van deskundigen van het bedrijf op het gebied van onderzoek, forensisch onderzoek, data-intelligentie en financiële technologie voorziet klanten van gespecialiseerde oplossingen om het hele scala van financiële, juridische/regelgevings- en reputatierisico's te identificeren, analyseren, voorkomen en herstellen. Het hoofdkantoor van ARI bevindt zich in New York City. ARI biedt wereldwijde dekking via kantoren in Chicago, Hong Kong, Houston, Londen, Los Angeles en Washington, D.C.

Corporate Risk International (CRI) maakt gebruik van een nationaal en internationaal netwerk van meer dan 400 zeer ervaren veiligheidsadviseurs, -onderzoekers en -specialisten. CRI is gespecialiseerd in belangrijke binnenlandse (VS) en internationale due diligence- en onderzoeksprojecten, onderzoeken naar witteboordencriminaliteit, Business Intelligence-dataverzameling, undercover onderzoeksoperaties en analyses tegen het witwassen van geld. CRI voert ook beveiligings- en risicobeoordelingsonderzoeken en noodevacuaties uit, biedt bescherming van leidinggevenden en reageert op zaken in verband met ontvoering, illegale detentie en afpersing.

Dit persbericht bevat vooruitziende verklaringen waarbij risico's en onzekerheden betrokken zijn. Vooruitziende verklaringen identificeren prospectieve informatie. Belangrijke factoren kunnen ervoor zorgen dat de werkelijke resultaten verschillen, eventueel op materieel gebied, van die vermeld in de vooruitziende verklaringen. Vooruitziende verklaringen mogen niet worden gelezen als een garantie voor toekomstige prestaties of resultaten en zijn niet noodzakelijkerwijs nauwkeurige aanwijzingen van de tijden waarop deze prestaties of resultaten zullen worden bereikt. Vooruitziende verklaringen hebben alleen betrekking op de datum waarop de uitspraken worden gedaan. Wij aanvaarden geen verplichting om vooruitziende verklaringen bij te werken om de werkelijke resultaten, veranderingen in veronderstellingen of veranderingen in andere factoren die van invloed zijn op de vooruitziende informatie te weerspiegelen, behalve in de mate vereist door de toepasselijke effectenwetgeving.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:
Altegrity, Inc.
Corporate Communication
Michael John, 703-637-1694

michael.john@altegrity.com