DESSO neemt Enia Carpet NL Holding BV over

01/02/2010 08:59

Het PR Bureau

Waalwijk, 1 februari 2010 - DESSO Group maakt vandaag de overname van Enia Carpet NL Holding BV bekend. In 2009 zetten de winstgevende onderdelen van Enia Carpet NL Holding BV 50 miljoen euro om. Onder de merknamen Parade en Bonaparte ontwikkelt, produceert en verkoopt Enia topkwaliteit tapijt voor de consumentenmarkt, met name in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Daarnaast verkoopt Enia tapijt voor de Europese kantorenmarkt.

Stef Kranendijk, CEO van DESSO: 'Wij verwelkomen de professionals van Enia van harte om onze gezamenlijke business te versterken. Met de toevoeging van de geweldige merken Parade en Bonaparte zal DESSO Group, samen met haar eigen DESSO merk, marktleider op de Nederlandse tapijtmarkt voor consumenten worden. Daarnaast is Parade het enige echte high end Europese tapijtmerk voor de consumentenmarkt met verkopen in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk.'

Groei van marktaandeel en winstgevendheid

DESSO sloot 2009 positief af en realiseerde voor het derde achtereenvolgende jaar een significante groei in marktaandeel en winstgevendheid, zowel met tapijt als met kunstgras, ondanks de moeilijke marktomstandigheden. Deze overname zorgt voor een verdere versterking van de positie van DESSO op de Europese tapijtmarkt. Momenteel is DESSO al marktleider op het Europese vasteland, waar het gaat om tapijttegels voor de kantorenmarkt en heeft een sterke wereldwijde positie op de markt voor hotels, cruiseschepen en luchtvaartmaatschappijen. De overname van Enia maakt DESSO eveneens een belangrijke speler op de consumentenmarkt, met een leidende marktpositie in Nederland en een nummer twee positie in Duitsland. De definitieve uitvoering van de transactie is nog wel onderhevig aan de goedkeuring van de NMA en positief advies van beide ondernemingsraden.

Cradle to Cradle

DESSO heeft zich ertoe gecommitteerd om er voor te zorgen dat in 2020 al haar producten Cradle to Cradle zijn. In 2010 is het streven dat 75% van haar tapijttegels Cradle to Cradle gecertificeerd zullen zijn. Op dit moment heeft al zo'n 25% van de tapijttegels een Cradle to Cradle certificaat. Dit jaar nog wordt wederom een aanzienlijke vooruitgang op dit terrein

bekendgemaakt, zowel op het gebied van tapijt als van kunstgras. Producten die door de overname aan het portfolio toegevoegd worden zullen uiteraard ook worden meegenomen in het Cradle to Cradle ontwikkelingsproces.

Over DESSO

Al meer dan 80 jaar is DESSO producent van tapijt, in deze tijd heeft DESSO een uitermate goede reputatie opgebouwd als betrouwbare partner voor hoge kwaliteit design-tapijttegels en kamerbreed tapijt met toepassingen in kantoren, openbare gebouwen, scholen, ziekenhuizen, winkels en de residentiele sector. DESSO heeft twee fabrieken in Europa en is het hoofdkantoor gevestigd in Waalwijk. Tot haar klanten rekent DESSO onder andere Randstad, Rabobank, Nestlé, KPMG, ABN AMRO, Procter & Gamble en Deloitte.

DESSO' s creatieve tapijt ontwerpen en service georiënteerde aanpak hebben geleid tot het feit dat DESSO een marktleider is in het creëren van tapijtoplossingen voor de Hotel, Marine en Aviation (HMA) sectoren. DESSO' s HMA divisie werkt onder andere voor bedrijven als Hilton, Intercontinental, Maritime, KLM, Virgin, Royal Caribbean Cruise Lines en Holland America Line.

DESSO Sports Systems is marktleider op het gebied van sportvelden en levert systemen op basis van kunstgras en versterkt natuurgras die de perfecte ondergrond bieden voor sport op elk niveau. Een van de producten in het portfolio is DESSO GrassMaster(R), een sportveld van 100% natuurgras dat is versterkt met DESSO synthetische grasvezels. DESSO GrassMaster(R) is een internationaal succes, zo wordt er onder andere bij de voetbalclubs Arsenal FC (Emirates Stadium), Liverpool, Tottenham Hotspur, Real Madrid, PSV, Feijenoord en Anderlecht op gespeeld.

DESSO heeft een samenwerkingsovereenkomst getekend met het Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Hierdoor is DESSO de eerste tapijtfabrikant in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) die is overgegaan op het Cradle to Cradle design principe. Dit illustreert DESSO's radicale besluit om een extra stap te zetten die verder gaat dan 'gewone' duurzaamheid. DESSO wil in 2020 al haar producten Cradle to Cradle gecertificeerd hebben. Volgens de Cradle to Cradle principes worden producten gemaakt van zuivere componenten die eenvoudig uit elkaar te halen zijn en waarmee nieuwe producten kunnen worden gecreëerd in zowel de biologische als de technische cirkel.





http://www.desso.com

http://www.hetprbureau.nl