Gemeente Dantumadeel


Openingstijden
Telefoonnummers

WerkPro neemt Lyts Botniahiem over

Per 1 januari van dit jaar heeft WerkPro de contracten en het beheer van zorgboerderij Lyts Botniahiem in Damwâld overgenomen van de gemeente Dantumadiel. Zorgboerderij Lyts Botniahiem bevindt zich op het Landschaps Activiteiten-Centrum Botniahiem.

Vrijdag 29 januari werd bij de overdracht stil gestaan. Alle betrokkenen: cliënten, de eigenaren, de gemeente en Werkpro gebruikten op Botniahiem een lunch die werd geserveerd door de Iterij te Dokkum, een ander onderdeel van Werkpro. Om de overdracht van het beheer concreet vorm te geven overhandigde wethouder Siepie Hylkema de `gouden sleutel' van de zorgboerderij aan de directeur van Werkpro, Peter Rutgers.

De overname is tot stand gekomen in nauw overleg tussen de gemeente Dantumadiel, de de heer en mevrouw De Jong, eigenaren van de Zorgboerderij, en WerkPro. Voor Werkpro betekent de nieuwe samenwerking uitbreiding van mogelijkheden voor cliënten. "We zijn niet alleen blij met de uitbreiding van het aantal werkplekken, maar vooral ook met aard er van en de fantastische locatie", aldus Gera Huisman, manager van WerkPro regio Friesland.

Cliënten kunnen bij de Zorgboerderij werken met dieren of meewerken aan het onderhoud van het totale complex. Ook zijn er werkplekken in de fruitteelt en de verwerking van de geoogste vruchten tot jam of andere producten. Daarnaast kunnen cliënten aan de slag met de aanleg van de vlindertuin, het onderhoud van de moestuin of het timmeren van dierenverblijven.

Tenslotte is er de wekelijkse creaclub, die naast het maken van jam, prachtige zaken maakt van o.a. hout en papier, bijvoorbeeld geboorteborden (die gehuurd kunnen worden), vlinders, kaartjes en nog veel meer.
Botniahiem

Wethouder Siepie Hylkema overhandigt de `gouden sleutel' aan Peter Rutgers, directeur van Werkpro (foto: Germ Westra)