Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad,08.05 uur

Utrecht, 01-02-2010

Fietser onder invloed

VLEUTEN De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij onder invloed op zijn fiets reed en een stopteken van de politie negeerde.

Rond 20.45 uur stonden agenten op de Dorpsstraat te wachten. Vanuit de Dorpsstraat kwam een man op een fiets, al slingerend, op de agenten afrijden. De man wilde in de richting van de Maarssenseweg rijden. Een agent ging half op de weg staan en riep naar de fietser dat hij moest stoppen. De man negeerde de agent en reed gewoon door.

Hierop werd hij aangehouden. Omdat hij sterk naar alcohol rook moest de 50-jarige man uit Vleuten een blaastest afleggen. Hieruit bleek dat hij te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 725 ug/l uit. De Vleutenaar kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal naar huis gestuurd.

Aangehouden voor belediging

UTRECHT Zondagmorgen heeft de politie op de Bernadottelaan een man aangehouden omdat hij de agenten beledigde.

Agenten controleerden omstreek 08.05 uur een auto op de Bernadottelaan. Nadat de controle klaar was wilden de agenten wegrijden. Op dat moment vond een 19-jarige man uit Utrecht het nodig om de agenten voor van alles uit te maken. De agenten vroegen aan de man of hij zich kon gedragen. Toen dit niet hielp en de man bleef beledigen, werd hij aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.