Gemeente Maassluis

Leerlingen in filmclips voor mediacampagne Veilig Opgroeien
Van 1 tot en met 5 februari 2010 maken ruim 300 leerlingen van het Kastanjecollege en het Reviuslyceum in tweetallen filmclips over Veilig Opgroeien in Maassluis. Alle filmclips worden beoordeeld en de beste worden opgenomen in de nieuwe mediacampagne. In een workshop van drie uur, krijgen de leerlingen een korte instructie om vervolgens buiten te filmen en de clips te monteren op de computer. Zelf konden ze een keuze maken uit de thema's over Veilig Opgroeien, bijvoorbeeld alcoholgebruik, omgangsvormen, gezonde leefpatronen, beweging of grenzen stellen. En bij het gekozen thema moest ook vooraf al een `filmscript' worden geschreven.

Het project Veilig Opgroeien in Maassluis is alweer een aantal jaren in volle gang.

Het nieuwe plan voor 2010-2014 jaren is bijna gereed. In dit plan geeft het preventieteam Veilig Opgroeien aan wat zij de komende jaren wil bereiken en hoe dit aangepakt wordt. Eén van de doelen is om jongeren te betrekken bij het ontwikkelen van activiteiten voor de jeugd in Maassluis. Zij zijn tenslotte de kenners. Daarom heeft het preventieteam ervoor gekozen om jongeren van het Kastanjecollege en het Reviuslyceum te laten meedenken en meedoen in de nieuwe mediacampagne van Veilig Opgroeien. Van alle filmclips worden 40 filmpjes genomineerd en 24 clips daadwerkelijk opgenomen in de mediacampagne. Elke maand worden er twee clips gelanceerd op zowel www.maassluis.nl als de websites van de betrokken organisaties en wie weet worden de clips ook uitgezonden via de lokale televisie.

Cheyenne uit klas 1A was op maandag één van de eerste leerlingen van het Kastanjecollege die een filmclip heeft gemaakt: 'We vinden het belangrijk dat mensen inzien dat bewegen belangrijk is.' Shannen uit klas 1A vulde aan: `We hebben kinderen tijdens de gymles gefilmd en geïnterviewd, maar ook zelf een handstand opgenomen.

O ja, en ik kreeg nog een bal tegen mijn hoofd.'

Winnaars worden 15 februari bekend gemaakt

Op 15 februari a.s. worden de 40 genomineerde tweetallen met ouders, verzorgers en vrienden uitgenodigd om naar het stadhuis te komen. Daar zal een deskundige jury de filmclips beoordelen en de 24 winnende clips met de `regisseurs' bekend maken.
* foto 1: Leerlingen uit klas 1A en 2A van het Kastanjecollege interviewen inwoner van Maassluis over `je veilig voelen op straat'.


* foto 2: Cheyenne (links) en Shannen uit klas 1A van het Kastanjecollege monteren hun filmclip over `beweging' op de computer.