Gemeente Helmond


Grote gezamenlijke handhavingsactie

Donderdag 28 januari heeft het Helmond Interventie Team (HIT) een grootschalige handhavingdag gehouden in het westelijk deel van Helmond.

Het HIT-team werd hierbij ondersteund door politie, Stadswacht en de belastingdienst. Tijdens de handhavingsdag werden meerdere misstanden geconstateerd, waaronder drie hennepplantages, een gestolen auto en bedrijven en personen die niet over de vereiste papieren beschikten. Tegen alle overtredingen is actief opgetreden.

HIT

In het Helmond Interventie Team (HIT) werken gemeente, stadswacht, politie, douane, belastingdienst, milieudienst, brandweer, sociale recherche en de vreemdelingenpolitie nauw met elkaar samen. Deze gecoördineerde totaalaanpak zorgt ervoor dat alle misstanden in één keer worden aangepakt. De handen worden ineen geslagen waardoor informatiestromen beter lopen en er sneller en kordater gehandeld wordt.

Controlegebied

Het controlegebied omvatte de Helmondse wijken Mierlo-Hout, Helmond West, Brandevoort, Stiphout en Warande. De actie duurde van 06.00 tot 02.00 uur. Bij een aantal panden is het HIT-Team binnengegaan om controles uit te voeren. Daarnaast is ook nog de nodige tijd besteed aan verkeerscontroles. Er werden onder meer enkele wegen afgesloten waarbij politie en Belastingdienst alle voertuigen intensief controleerden. In totaal zijn zon 140 medewerkers van 8 verschillende instanties bij deze actie ingezet.