Deltion College


nieuws


01-02-10

Deltion Rallyteam kiest voor duurzame brandstof

Zuiniger en sneller rijden: het Deltion Rallyteam gaat het komend seizoen van start op de duurzame brandstof bio-methanol. Deze brandstof levert meer vermogen en reduceert de totale CO2 uitstoot met zo'n 70%.

Het Deltion Rallyteam komt ook komend seizoen uit in de Nissan 350Z Challenge. De deelnemers hebben gezamenlijk besloten om als eerste Challenge van Europa gebruik te maken van bio-methanol. De brandstof wordt het komend seizoen gratis geleverd door BioMCN Delfzijl. Het Deltion Rallyteam bestaat uit rijder Eric Bolhaar, een navigator en een serviceploeg van studenten en leraren van afdeling Motorvoertuigentechniek van het Deltion College. "De technologie is bewezen robuust, levert meer vermogen en reduceert de totale CO2 uitstoot met zo'n 70%. Dit heeft de deelnemers van de Nissan 350Z Challenge overtuigend doen kiezen voor de FlexFuel technologie", aldus Gerald Pleizer, docent aan het Deltion College.

Voor seizoen 2010 staan er negen rally's op het programma. De eerste rally staat gepland op 19 maart a.s. in Emmeloord. Meer informatie over het Deltion College en het Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

---