Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Bedrijventerrein De Laagjes in de lift!

Op 28 januari vond een rondleiding plaats op bedrijventerrein de Laagjes

Op 28 januari vond een rondleiding plaats op bedrijventerrein de Laagjes langs projecten die met behulp van de Subsidieregeling De Laagjes zijn uitgevoerd. Nurten Karisli, portefeuillehouder voor onder meer Economische zaken, was aanwezig bij de rondleiding en werd overtuigd van de successen en ontwikkelingen op het bedrijventerrein in de deelgemeente IJsselmonde.

In oktober 2008 werd op Bedrijventerrein De Laagjes de Subsidieregeling De Laagjes van kracht. Het bedrijventerrein werd hiermee de eerste Economische Kansenzone van IJsselmonde. Met de subsidieregeling konden ondernemers in het midden- en kleinbedrijf en vastgoedeigenaren aanspraak maken op 50 procent subsidie op investeringen in verbouwingen en bedrijfsmiddelen tot een maximum van 200.000 euro. Voorwaarde is dat de investering op De Laagjes werd benut. Het bestuur van de bedrijvenvereniging is bij alle ondernemers op het terrein langs gegaan om ze te motiveren gebruik te maken van deze regeling.

Eind 2009 had van de 20 ondernemers ongeveer de helft initiatieven ontplooid. Een goede score, gezien het huidige economische klimaat, aldus Thijs van Leeuwe, voorzitter van de bedrijvenvereniging. Gebruik maken van de regeling komt niet alleen de onderneming zelf ten goede, maar heeft ook een positieve weerslag op de uitstraling van het bedrijventerrein en de werkgelegenheid. De voorzitter leidde het gezelschap, bestaande uit portefeuillehouder Nurten Karisli, bedrijfscontactfunctionaris Maikel Gijzen en enkele geïnspireerde ondernemers, vol trots langs de verschillende projecten.

De rondleiding startte om 10.40 uur bij de showroom van Ford Ardea voor een bezichtiging van de renovatie van de gevel en van de kantooretages en de werkplaatsen. De verdiepingen boven de Ford showroom worden geschikt gemaakt voor nieuwe bedrijvigheid. Aansluitend bezocht het gezelschap de onlangs gevestigde autohandelaar Gerards auto aan de Laagjesweg 24. Rond de klok van 11.35 uur werd een bezoek gebracht aan de sportschool van Lou de Jager, hetgeen tekenend is voor de diversiteit van het bedrijventerrein. Tot slot wachtte een bezichtiging naar het pand van Lou de Jager Beheer aan de Aristotelesstraat, waar een prachtig bedrijvenverzamelgebouw in ontwikkeling is. Onder de naam van Creative House South tracht de ondernemer creatieve ondernemers aan te trekken, die naast hun eigen diensten, ook de samenwerking met elkaar kunnen opzoeken. Op de begane grond zal een drukkerij zetelen, de eerste verdieping is zo goed als klaar en plannen voor een tweede verdieping zijn in de maak. Het bedrijvenverzamelgebouw kan met recht als een visitekaartje van de Laagjes worden beschouwd.

Na een kort bezoek aan de kringloopwinkel Het Goed werd onder het genot van een hapje en een drankje de rondleiding informeel afgesloten. Ondanks dat de subsidieregeling de Laagjes is afgelopen, zet de deelgemeente de komende jaren in op een herstructurering van het bedrijventerrein. Bedrijven hebben immers gebruik gemaakt van de subsidieregeling. Het bedrijventerrein zit daarmee niet alleen economisch, maar ook visueel in de lift. Mogelijk kan de regeling in andere vorm worden gecontinueerd, zodat de investeringen van de bedrijven zelf en investeringen in de buitenruimte hand in hand kunnen gaan, wat bijdraagt aan een verdere ontwikkeling en profilering van het terrein en IJsselmonde als vestigingsgebied voor ondernemers.