Vlaamse Overheid

Vlaanderen over 'Natuurlijke radioactiviteit...in mijn bedrijf?'

Seminarie Enterprise Europe Vlaanderen over 'Natuurlijke radioactiviteit...in mijn bedrijf?'

Persmededeling van de Vlaamse Regering

maandag 1 februari 2010

Het Enterprise Europe Vlaanderen ( behorend tot het Agentschap Ondernemen van de Vlaamse Overheid ) organiseert op 5 maart 2010 voor de KMO's in Vlaanderen een gratis sensibiliseringsseminarie over : " Natuurlijke radioactiviteit..., in mijn bedrijf ???"

Locatie : ALM ( Antwerp Learning en Meeting Centrum ) , Filip Williotstraat 9 2600 Berchem

Stramien van de sensibiliseringsseminaries :

9.30 uur: ontvangst deelnemers en registratie

10 uur : aanvang seminarie

12.30 uur: einde seminarie met aansluitend mogelijkheid tot netwerking tijdens gratis lunch.

Wouter Schroeyers van het Nucleair Technologisch Centrum NuTeC van de XIOS Hogeschool Limburg zal in zijn inleiding de aanwezigheid van natuurlijk voorkomende radio-acieve stoffen in de volgende sectoren : fosfaat, bouw, staal, non-ferro, glas, keramiek, olie en gasindustrie... ( NORM) bij bedrijven uit de niet -nucleaire sector kaderen.

Daarnaast zal hij toelichting geven hoe NuTeC de aanwezigheid van NORM in het containertransport in de Antwerpse Haven en bij bedrijven probeert in kaart te brengen.

Augustin Janssens van het Directoraat-generaal TREN ( TRansport en ENergie ) zal het hebben over de Europese context en de Europese Richtlijnen rond het werken met NORM bij bedrijven.

In het derde deel komt het Federaal Agentschap voor nucleaire controle ( FANC ) aan bod : André Poffijn zal de praktische toepassingen van de huidige en toekomstige regelgeving uiteenzetten , met aansluitend zicht op de situatie in Nederland door Jeroen Welbergen, stralingsdeskundige.

U kunt inschrijven tot en met dinsdag 2 maart door te mailen naar sandra.vangyseghem@agentschapondernemen.be of te telefoneren naar 02 209 27 33 of te faxen naar 02-209 27 31.

Voor inhoudelijke informatie kunt u terecht bij Leen De Smet door te bellen naar het nummer 02 209 27 37 of te mailen naar leen.desmet@agentschapondernemen.be.