Provincie Flevoland


* OostvaardersWold

Plan van Aanpak realisatiefase OostvaardersWold

Publicatiedatum: 1 februari 2010

De projectorganisatie OostvaardersWold heeft afgelopen maanden een Plan van Aanpak opgesteld voor het voorbereiden van de realisatie van het OostvaardersWold. Officieel heet dit document het Plan van Aanpak Realisatiefase OostvaardersWold deel 1. In het plan staat beschreven op welke wijze de projectorganisatie de inrichting van het OostvaardersWold gaat voorbereiden.

Op 4 februari 2010 stellen Provinciale Staten van Flevoland het Plan van Aanpak vast. Tijdens een vergadering van de Statencommissie Ruimte op 14 januari bleek al dat Provinciale Staten het een goed plan vinden. Een meerderheid van de fracties in Provinciale Staten gaf tijdens die commissievergadering aan dat er op één punt een tekstwijziging moet komen. Er moet helder worden vermeld dat de provincie zich maximaal zal inspannen om de agrarische grond die moet worden aangekocht voor het OostvaardersWold, via minnelijke verwerving in haar bezit te krijgen. Pas als dat echt niet lukt, kan worden overgegaan tot onteigening. Gedeputeerde Bliek zegde toe deze aanpassing door te voeren in het Plan van Aanpak.

Onderwerpen

Andere onderwerpen die in het Plan van Aanpak aan bod komen zijn:
* Actieve grondverwerving

* Participatie van inwoners

* Opstellen inpassingsplan

Vergadering Provinciale Staten

Op 4 februari 2010 bespreken Provinciale Staten het Plan van Aanpak. De vergadering begint om 19.30 uur en is in het Provinciehuis aan de Visarenddreef 1 in Lelystad.