Gemeente Roermond

Wethouder Schreurs verlaat college en wordt directeur OML

Foto Tilman Schreurs Op 1 februari 2010 is wethouder Schreurs benoemd tot directeur van de Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg (OML). Daarmee samenhangend heeft de heer Scheurs het college van B&W en de raad meegedeeld ontslag te nemen als wethouder van de gemeente Roermond. Tilman Schreurs was vanaf 2002 wethouder voor de VVD in Roermond. Daarvoor zat hij vanaf 1998 in de Roermondse gemeenteraad.

Omdat er nog slechts een paar weken resten tot de volgende gemeenteraadsverkiezingen (3 maart) en daarmee samenhangend de vorming van een nieuw college, heeft het college besloten de portefeuilleverdeling binnen het college als volgt te wijzigen:

De onderdelen financiën, grondzaken en eigendommen, accommodatiebeleid, juridische kwaliteitszorg en ICT (inclusief automatisering) worden toebedeeld aan wethouder Van Rey. Voor wijkbeheer en wijkontwikkeling staat het college een pragmatische aanpak voor (afhankelijk van de insteek van het betreffende onderwerp). Is het aandachtsgebied bijvoorbeeld primair welzijn dan is wethouder Kemp de portefeuillehouder. Gaat het vooral om de openbare ruimte dan is de portefeuillehouder wethouder IJff.

Eerste publicatiedatum: 01-02-2010 Bijgewerkt: 01-02-2010