Gemeente Almelo

Maximum aantal aanmeldingen bereikt voor Kinderatelier nieuw Stadhuis


1 februari 2010 - De animo voor het Kinderatelier nieuw Stadhuis, dat op 3 februari in de bibliotheek in Almelo wordt gehouden, blijkt zo groot, dat het maximum aantal aanmeldingen inmiddels is bereikt. Kinderen die nog op tijd waren met aanmelden, hebben van de Gemeente allemaal een bevestiging ontvangen.

Het Kinderatelier begint met een rondleiding langs de maquettes van het nieuwe Stadhuis in Almelo. Deze introductie wordt verzorgd door Hans van den Dobbelsteen, architect en partner van architectenbureau Leij Kappelhoff Seckel van den Dobbelsteen. Hij ontwierp onder meer de appartementencomplexen Manchester en Oxford aan de Grotestraat Zuid en de nieuwe huisvesting voor de jeugdzorginstelling Commujon aan de Vriezenveenseweg in Almelo.

Bouwfeest
Vervolgens start het bouwfeest in de bovenzaal van de bibliotheek. Onder begeleiding van architect Hans van den Dobbelsteen en Pabo-studenten gaan de kinderen aan de slag met hun eigen Stadhuis-creaties van snoep. Muren van ontbijtkoek en suikerklontjes en bijvoorbeeld daken van spekjes en zure matten. Stevige constructies maken de kinderen van onder meer ijslollystokjes en satéprikkers. Er zijn die middag twee groepen, van 13.30 uur tot 15.00 uur voor kinderen van 6 tot en met 8 jaar en van 15.30 uur tot 17.00 uur voor kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Het maximaal aantal deelnemers per groep is bepaald op 25.

Schoolreisje naar Rotterdam
Met hun deelname maken de kinderen kans op een schoolreisje voor de hele klas naar het Nederlands Architectuur instituut (NAi) in Rotterdam. Een notaris zal op een later moment uit alle deelnemers een winnaar bekend maken.