Concern Reader's Digest op koers met nieuwe financiering

01/02/2010 15:48

Edelman

Amsterdam, 1 februari 2010 - Reader's Digest heeft op 15 januari jl. de juridische goedkeuring verkregen van rechter Robert D. Drain van de rechtbank in New York, voor herfinanciering van het concern. De onderneming gaat daarbij over naar een nieuwe Amerikaanse eigendomsstructuur, waarin een krachtig consortium van banken een meerderheidsbelang heeft. Reader's Digest deed in augustus 2009 voor de financiële herstructurering vrijwillig een beroep op de Chapter 11 procedure, een gebruikelijke zakelijke methode in de Verenigde Staten.

De Chapter 11 periode zal nu binnen enkele weken ten einde zijn. De exacte datum is nog afhankelijk van de oplossing van een probleem dat de Britse organisatie van Reader's Digest heeft met de financiële herstructurering van haar pensioenfonds.

Reader's Digest Benelux staat buiten de financiële reorganisatie in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië en heeft haar bedrijfsvoering op normale wijze kunnen continueren. De organisatie wist met succes Allrecipes.nl te lanceren met in december al meer dan 100,000 unieke bezoekers. Allrecipes is de grootste "cooking community" ter wereld, een website waar kookliefhebbers hun recepten plaatsen en uitwisselen.

Over Reader's Digest

The Reader's Digest Association, Inc., is een internationale media- en marketingonderneming met meer dan 20 merken. Reader's Digest zorgt voor inspiratie, kennisontwikkeling en entertainment en brengt lezers/website bezoekers over de hele wereld met elkaar in contact. Het concern heeft vestigingen in 45 landen die boeken, tijdschriften, educatieve uitgaven en muziek- en videoproducten uitbrengen in lokale markten. Hiermee heeft Reader's Digest een totaal klantenbestand van 100 miljoen huishoudens in 79 landen opgebouwd. De onderneming publiceert 92 tijdschriften, waaronder 50 edities van Reader's Digest, het tijdschrift met de grootste oplage ter wereld, en onderhoudt 65 merkwebsites die 18 miljoen unieke bezoekers per maand genereren. De onderneming verkoopt wereldwijd 68 miljoen boeken, muziek- en videoproducten per jaar. Het hoofdkantoor is gevestigd in Pleasantville, New York.





http://www.readersdigest.nl