Provincie Noord-Holland

Uitvoeringsplan Waddenfonds 2010-2014 vastgesteld


01 februari 2010 - Nieuwsartikel

Minister Cramer heeft het Uitvoeringsplan Waddenfonds 2010-2014 goedgekeurd. De provincie Noord-Holland werkte aan dit plan mee.

De provincie wil hiermee inzetten op behoud en ontwikkeling van de natuur en landschap en duurzame economie en duurzame energie stimuleren. Het nieuwe Uitvoeringsplan brengt meer focus in de besteding van de gelden uit het Waddenfonds. Alleen projectvoorstellen die daar goed in passen, worden gehonoreerd. De voorwaarden waar projectvoorstellen aan moeten voldoen zijn te vinden bij www.minvrom.nl/waddenzee.

Projectvoorstellen voor de derde tender kunnen van 22 maart tot en met 29 april 2010 worden ingediend bij de Dienst Landelijk Gebied (DLG). De regiocommissie waarin gedeputeerde Rob Meerhof van de provincie Noord-Holland plaatsneemt, adviseert de minister over de ingediende projecten. Voor deze tender is een bedrag van ⬠33 miljoen beschikbaar gestelde, waarvan ⬠1 miljoen voor projecten met een subsidiabel bedrag kleiner dan ⬠200.000.

Voor natuur en landschap projecten financiert het Rijk maximaal 90% en de provincie maximaal 10%. Voor projecten op het gebied van duurzame economie en duurzame energie financiert het Rijk maximaal 40% en de provincie maximaal 10%. Klik hier voor het uitvoeringsplan waddenfonds 2010-2014.

Op 12 maart is er voor het Noord-Hollandse deel van de Wadden een informatiebijeenkomst voor potentiële indieners van projecten. De locatie is nog onbekend. Nadere informatie hierover volgt. Â

Meer informatie vindt u op de website www.waddenzee.nl. U kunt ook contact opnemen met Hans Groot, tel. 023 â 514 4707 of e-mail grootjb@noord-holland.nl.

---