Gemeente Ermelo


Het Trefpunt

Ontwikkeling woningbouwplan Het Trefpunt van start De afgelopen weken hebben er in opdracht van UWOON diverse snoei- en kapwerkzaamheden plaatsgevonden op Het Trefpunt aan de Prins Hendriklaan. Dit is noodzakelijk omdat het terrein moet worden aangepast van bungalowpark naar woonwijk. De woonwijk die gebouwd wordt bestaat uit circa 200 woningen bestaande uit rijtjeswoningen, appartementwoningen en zelfbouwkavels voor vrijstaande woningen.

Er wordt in fases gebouwd. De eerste fase start nadat 60% van de woningen is verkocht. Dat gaat dan om het eerste hofje aan de zijde van de Harderwijkerweg en de zelfbouwkavels aan de nieuw aan te leggen Maximalaan. De verkoop van de zelfbouwkavels aan de Maximalaan is al gestart via Midden Nederland makelaars. De verkoop door UWOON van de eengezinswoningen en appartementwoningen aan het hofje start naar verwachting medio 2010.

Aan de Prins Hendriklaan liggen ook diverse zelfbouwkavels (900 m2 - 1600 m2) waarvan de verkoop reeds is gestart. Deze worden verkocht via Van Diest en Van Diest makelaars en zijn onmiddellijk bebouwbaar. De eerste geïnteresseerden hebben al een optie genomen. Het ziet er naar uit dat voor de zomer van 2010 de bouw van de eerste zelfbouwkavels start.

Medio maart 2010 vindt door UWOON, op basis van verstrekte vergunningen, nog meer snoei- en kapwerkzaamheden plaats om ook de bouwblokken en het wegtracé van het middelste hofje en het oostelijke hofje geschikt te maken voor woningbouw.

Uitgangspunt bij het snoeien en kappen is dat zo veel mogelijk bestaand groen wordt gehandhaafd. Het thema van het Trefpunt is immers: wonen in een bospark, te gast in het landschap.

Het Trefpunt