Gemeente Pekela


Wijkgericht werken in de gemeente Pekela.

Inschrijving voor wijkteams Nieuwe Pekela geopend

Werk aan de wijk!

Werk aan de wijk! Dat is het motto waaronder de gemeente Pekela en Acantus inwoners van de gemeente wil betrekken bij de ontwikkeling van de wijk. Hiervoor worden wijkteams opgericht die wijkplannen maken. Â

Vanaf deze week kunnen inwoners van Nieuwe Pekela zich aanmelden voor deelname aan de wijkteams. Eind 2011 moeten in de gehele gemeente Pekela wijkteams actief zijn. De wijkteams worden ondersteund door âwijkregisseurâ Harry van Ommen die onlangs in dienst is gekomen bij welzijnsinstelling De Badde. Bewoners die deel willen nemen aan een wijkteam in Nieuwe Pekela kunnen zich vanaf vandaag melden door te bellen met De Badde (tel. 645000). Voor de andere kernen van de gemeente Pekela start de aanmelding later.

Wijkgrenzen

Het eerste onderwerp dat in een wijkteam aan de orde komt is wat de grenzen zijn van de wijk. De gemeente Pekela en Acantus hebben in het projectplan een aanzet gegeven tot de indeling. In Oude Pekela is sprake van drie wijken, in Nieuwe Pekela zouden twee wijkteams kunnen komen en Boven Pekela wordt gezien als de zesde wijk.

Â
Wijkwethouders

De burgemeester en de wethouders van de gemeente Pekela worden als âwijkwethouderâ verbonden aan een wijk. Ook medewerkers van Acantus en de gemeente maken regelmatig onderdeel uit van de wijkteams. Hierdoor kunnen zij bij de beleidsvorming vroegtijdig rekening houden met de wensen van de inwoners.

Â
Wijkagendaâs

Een wijkteam maakt een wijkagenda waarin de wensen van de bewoners staan. In de wijkagenda kunnen bijvoorbeeld wensen staan over het onderhoud van de plantsoenen, de verlichting in de straat, het plaatsen van speeltoestellen en het aanbod van het welzijnswerk in de wijk.

Door het wijkteam, de gemeente Pekela en Acantus wordt in overleg bekeken welke wensen haalbaar zijn. Gezamenlijk wordt dan zorggedragen voor de uitvoering van de plannen.

Â
Financiële bijdragen

De eerste twee jaar van het project worden mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeente Pekela, Acantus en de Provincie Groningen.