Watersportverbond - KNWV

Watersportverbond tegen afsluiting Gerelingsplas

maandag 1 februari 2010

De Gerelingsplas bij Roermond wordt, na een krachtig pleidooi van het Watersportverbond, behouden voor de recreatievaart. Dat maakte de gemeente Roermond bekend.

Gerlingsplas bij Roermond In oktober 2009 heeft het Watersportverbond in een reactie op de startnotitie nadrukkelijk gepleit voor het openhouden van de Gerelingsplas voor de recreatievaart. Volgens regioteamlid Ap Joosten vervult de Gerelingsplas, naast de Zuidplas en Oolderplas, om verschillende redenen een zeer belangrijke rol voor de pleziervaart in de regio. Het standpunt van het Watersportverbond is begin december 2009 door hem nog eens benadrukt in een werkatelier georganiseerd door de projecteigenaar Ballast Nedam.

Succes
Dit pleidooi heeft succes gehad. Onlangs werd namelijk bekend dat de Milieueffectrapportage-commissie van de gemeente Roermond de
aanbevelingen van het Watersportverbond heeft gehonoreerd. In
navolging van het advies van het Watersportverbond geeft de commissie aan dat de plassen binnen het ontgrindingsgebied van de Lus van Linne niet (helemaal) mogen worden afgesloten.

MER (milieueffectrapportage)
Ballast Nedam heeft nu van de gemeente Roermond de opdracht gekregen een milieueffectrapportage te maken. Nadat de gemeente in februari 2010 de richtlijnen heeft vastgesteld, kan Ballast Nedam aan de slag met de MER. In de tussentijd zal het regioteam Limburg als vaste deelnemer aan het overleg de zaak goed volgen.

Over het project Lus van Linne vindt u meer informatie op
www.lusvanlinne.nl. Kijk voor meer informatie over de Gerelingseplas en andere vaargebieden in Limburg op
www.watersportverbond.nl/limburg.