Gemeente Zevenaar



01-02-2010: Gemeente Zevenaar bereidt bezuiniging voor van ⬠3 miljoen

Een bezuinigingspakket dat in vier jaar tijd oploopt naar jaarlijks ⬠3 miljoen. Met die doelstelling heeft het college van B&W van Zevenaar een ambtelijke projectgroep aan het werk gezet. De projectgroep moet voorstellen aandragen ter waarde van ⬠3,75 miljoen (125% van de uiteindelijke bezuinigingsdoelstelling), waaruit de gemeenteraad komend najaar keuzes zal maken.

Er komen forse bezuinigingen af op de overheden in ons land. De rijksoverheid gaat naar verwachting de algemene uitkering aan gemeenten fors verlagen. Hoeveel precies wordt pas in de loop van 2010 duidelijk, maar de gemeente Zevenaar heeft besloten daar nu al op te anticiperen.

De ambtelijke projectgroep gaat de komende maanden de gemeentelijke activiteiten doorlichten en bekijken waar besparingen mogelijk zijn. Gezien de hoogte van de bezuinigingsdoelstelling is het niet te voorkomen dat er ingrijpende keuzes worden voorgesteld. Alle producten en diensten die de gemeente levert worden onder de loep genomen. De bezuinigingsoperatie wordt voorbereid onder de veelzeggende noemer âKom tot de kernâ.

Het is de bedoeling dat de gemeenteraad in oktober/november knopen doorhakt, tegelijk met de vaststelling van de begroting voor 2011 en bijbehorende meerjarenbegroting.