Provincie Flevoland
Flevolandse ROC studenten op bezoek bij provincie

Publicatiedatum: 1 februari 2010

Fileproblematiek, gebrek aan hoger onderwijs, toerisme en de Flevolandse politiek? Vier onderwerpen waarover 15 eerstejaars ROC studenten van de opleiding Economie Breed Commercieeladvies mochten geven. Vrijdag 29 januari ontving Andries Greiner de studenten in het provinciehuis. Ze zijn bezig de competentie burgerschap te vergaren en dan mag informatie over de provincie natuurlijk niet ontbreken.

De studenten namen plaats in de Statenzaal op de plaatsen van de statenleden. Nadat zij informatie over de provincie en het bestuur hadden gekregen en een film over werken in Flevoland hadden gezien, werden zij zelf aan het werk gezet. Voor de provincie was dit een uitgelezen kans om de jongeren om advies te vragen. Een viertal dilemma's werden voorgelegd. Varirend van de fileproblematiek, gebrek aan hoger onderwijs, hoe trekken we meer toeristen tot hoe betrekken we jongeren meer bij de Flevolandse politiek? Enthousiast gingen de studenten in groepjes aan de slag.

Nieuwe generatie oplossingen

Zo gaven de studenten aan dat het openbaar vervoer gratis, of goedkoper en aantrekkelijker moet worden. En student deed de suggestie om de maximum snelheid te verhogen, maar daar was een ander deel van `Provinciale Staten' het niet mee eens. Zij waren bang dat dit juist tot meer ongelukken zou leiden en dus ook weer tot meer files. Alle studenten waren voorstander van een volledig hoger onderwijsaanbod in Flevoland, maar dan moeten er wel meer uitgaansmogelijkheden bijkomen anders komen de studenten niet. Men was enthousiast over het feit dat de Hogeschool Windesheim in september 2011 start met een volledig hoger onderwijsaanbod in Almere en Lelystad. Alle studenten waren van mening dat zij graag in Flevoland zouden willen studeren en dat een hogeschool Flevoland goed is voor de economie.

Toerisme en politiek

Om meer toeristen te trekken moet er meer aan promotie worden gedaan, zo was de mening van een deel van de studenten. Een ander deel zocht de oplossing in het uitbreiden van het toeristisch aanbod. En wat betreft het betrekken van jongeren bij de politiek. Tja, dan moet de politiek maar eens bij de jongeren langskomen en ze ook serieus nemen. Een viertal studenten heeft aangegeven wel mee te willen praten over de Flevolandse politiek. Hun namen zijn genoteerd en we gaan kijken wat we daarmee gaan doen. De provincie dankt de studenten hartelijk voor hun bijdrage!