Senternovem


01-02-2010 | Waardebonnen subsidie Isolatieglas verlengd vanwege winterweer

De voorwaarden voor de subsidieregeling voor isolatieglas zijn aangepast in verband met de winterse weersomstandigheden. Voor waardebonnen met een uitgiftedatum tussen 1 oktober en 1 december 2009 is de termijn waarbinnen het glas geplaatst moet worden verlengd tot 1 april 2010. Normaal gesproken zijn de waardebonnen vier maanden geldig.

Vanwege het aanhoudende winterweer en het feit dat veel glaszetters hierdoor geen glas kunnen plaatsen is besloten om de geldigheid van de waardebonnen te verlengen. Deze aanpassing geldt echter alleen voor gevallen waarin aantoonbaar sprake is van vertraging door weersomstandigheden. Voor glas dat vòòr 1 oktober 2009 al is geplaatst blijft de declaratieperiode ongewijzigd op vier maanden.

De subsidieregeling voor isolatieglas werkt met een waardebonnensysteem. Eigenaar-bewoners en Verenigingen van Eigenaren (VvE's) kunnen via www.meermetminder.nleen waardebon aanvragen voor een korting van EUR 35 per m² isolatieglas, tot een maximum van EUR 1100 (inclusief btw) per woning. De waardebon kan worden ingeleverd bij de glaszetter die vervolgens de korting verstrekt. De bon is maximaal vier maanden geldig. Dat betekent dat na verstrekking van de bon het glas binnen vier maanden geplaatst moet zijn.

Informatie over de voorwaarden van de regeling en het aanvragen van de waardebon is te vinden op www.meermetminder.nl
Wijzigingsdatum | 01-02-2010