Gemeente Aalten


Voorlichtingsavond Formule 1

De gemeente Aalten organiseerde op 20 januari 2010 samen met Bouwend Nederland een voorlichtingsavond over Formule 1 bouwaanvragen, de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en casemanagement. De voorlichtingsavond was bestemd voor alle bedrijven die direct of indirect te maken hebben met het aanvragen van bouwvergunningen bij de gemeente Aalten.

Achterhoek Authentiek Anders
Na zijn welkomstwoord lichtte wethouder Ten Voorde de samenwerking met het bedrijfsleven in het aanvalsplan Achterhoek Authentiek Anders toe. In dit aanvalsplan werken de Achterhoekse gemeenten samen om vanuit een economisch oogpunt de kredietcrisis het hoofd te bieden. Daarbij worden acties ondernomen vanuit de programma's Duurzame Economie, Mobiliteit, Vrijetijdseconomie en Regiomarketing.

Formule 1
Rien Wabeke van Bouwend Nederland leidde deze avond de Formule 1 voor bouwaanvragen in, dit is vooral bestemd voor bouwondernemers. De Formule 1 voor bouwaanvragen beschrijft in een overzichtelijk schema precies waaraan een bouwaanvraag moet voldoen. Door deze procedure zijn gemeenten in staat 2 tot 5 weken sneller een bouwvergunning te verstrekken. Bouke Witjes van de gemeente Aalten legde de procedure uit en beantwoordde de vragen.

Wabo
De Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) kwam ook aan bod, daarna besprak Henk van Rhijn, hoofd afdeling Omgeving, het casemanagement en de contacten met professionals. De afdeling Omgeving van de gemeente Aalten werkt sinds 1 juli 2009 met casemanagement. Het grote voordeel voor de aanvrager is dat hij te maken krijgt met één procesverantwoordelijke.

Meer informatie?
Voor meer informatie over Formule 1 bij bouwaanvragen kunt u kijken op de website www.bouwendnederland.nl. Ook kunt u terecht bij onze medewerkers van de afdeling Omgeving, team Bouwen, Nassaustraat 5 te Aalten. Informatie over het Aanvalsplan vindt u op www.regio-achterhoek.nl.