Radboud Universiteit Nijmegen


Eerste Marina van Damme Beurs voor Radboudpromovenda

Datum bericht: 29 januari 2010

Ir. Jannie Wijnen, aanstaand promovenda van de Radboud Universiteit, heeft op 28 januari aan de TU Eindhoven de eerste Marina van Damme Beurs ontvangen. Ze is uitgeroepen tot âvooruitstrevende vrouwelijke ingenieur met voorbeeldfunctieâ en ontving een cheque van 9.000 euro en een beeldje uit handen van de 79-jarige dr. ir. Marina van Damme. De prijs is bedoeld om jonge vrouwelijke ingenieurs in de wetenschap of het bedrijfsleven te stimuleren zich verder te verdiepen of te verbreden in hun loopbaan. Â

Jannie Wijnen (29) is geboeid door de fysica achter MRI en de vele toepassingen van deze techniek voor de medische wetenschap. Ze studeerde biomedische technologie aan de TU Eindhoven en kwam in 2005 in contact met een onderzoeksgroep van het UMC St Radboud, waar ze onderzoek ging doen aan hersentumoren en daarbij gebruik maakte van multimodality, MRI en MR-spectroscopie. Op dit moment legt zij de laatste hand aan haar proefschrift. De verdediging volgt deze zomer.

Initiatiefneemster Marina van Damme (1930) studeerde in de jaren vijftig aan de TU Delft en was een van de weinige vrouwelijke studenten. Het geldbedrag dient door de winnares van de beurs binnen drie jaar te worden besteed aan versterking van haar loopbaan, door verbreding dan wel verdieping van haar kennis of internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project.