Gemeente Oldambt


Schooljudo.nl van start in Oldambt

Ruim 400 kinderen krijgen judoles op school

Deze week start het programma Schooljudo.nl op 10 basisscholen in de gemeente Oldambt. Ook het speciaal onderwijs doet mee aan het project. In het kader van sportstimulering Oldambt is geld beschikbaar gesteld om door middel van judo de sociale en motorische vaardigheden te verbeteren én kinderen structureel in beweging te krijgen. Het programma wordt in samenwerking met Huis voor de Sport Groningen uitgevoerd.

Het Schooljudoprogramma begint tijdens schooltijd. In totaal worden 5 lessen door een gekwalificeerde judodocent van de plaatselijke judovereniging verzorgd. De judoverenigingen die meedoen zijn; Judo Tan-Ren-Jutsu, Zempo en judovereniging Scheemda. Tijdens deze lessen krijgen kinderen de basisbeginselen van judo aangeleerd. Iedere week wordt gewerkt aan een sociale en sportieve doelstelling aan de hand van een vastomlijnd lestraject.

Nadat de lessen tijdens schooltijd zijn afgerond kunnen kinderen zich voor een aansluitend naschools programma inschrijven. Dit programma na schooltijd duurt vier weken. Kinderen en ouders worden dan voorbereid om lid te worden van een vereniging. Ook deze lessen verzorgt de plaatselijke judoverenigingen. De bedoeling is dat dit seizoen weer zoveel mogelijk kinderen na het naschoolse programma lid worden bij judovereniging en structureel blijven bewegen, met alle positieve gevolgen van dien!