Politie Haaglanden

Persberichten 1 februari

Haaglanden, 01-02-2010

Ruziënde exen
Den Haag De politie hield maandag 1 februari rond 04.30 uur in een woning aan de Pachtersdreef drie vrouwen (18, 23 en 26 jaar) en vier mannen (22, 26, 41 en 26 jaar) aan. In de woning waren ook twee kinderen en een baby aanwezig. Omwonenden belden de politie omdat zij een ruzie hoorden en ook melding maakten van schoten. De ruzie vond waarschijnlijk zijn oorsprong tijdens een feest eerder op de avond aan de Majubastraat, waar een man en vrouw (voormalige partners) woorden kregen. De huidige vriend van de vrouw, bemoeide zich ermee en het drietal werd van het feest verwijderd. In de woning van de vrouw werd de ruzie ongeveer een uur later kennelijk voortgezet. Nadat er eerst telefonisch contact geweest was met de bewoners van de woning, openden zij zelf de deur. Daarop hield de politie alle aanwezigen aan. Voor de kinderen werd opvang geregeld. De mannen en vrouwen zitten nog vast voor verhoor. De politie vond in- en rond de woning wel een aantal hulzen en is nog op zoek naar het vuurwapen.

Trainingsrondje wordt ultraloop
Den Haag - Twee Haagse moeders zaten zondag 31 januari behoorlijk in de rats over het lot van hun 10-jarige zoons. De twee jongens waren omstreeks kwart over tien s ochtends vanaf de Machiel Vrijenhoeklaan de duinen ingelopen om te gaan trainen voor de City Pier City-loop. Toen de twee na ruim vier uur nog niet terug waren, waarschuwden de moeders de politie die in de duinen naar het tweetal op zoek ging. Rond half drie troffen politieagenten de jongens lopend aan ter hoogte van camping Molenslag in Monster. De twee hadden geen idee dat ze zo lang weg waren geweest. Na een korte rit achterin een politieauto werden de jongens herenigd met hun moeders.

Verdachte mishandeling aangehouden
Den Haag De politie hield zondag 31 januari rond 19.00 uur een man aan die ervan verdacht wordt zijn ex-vriendin te hebben mishandeld. Na een melding dat er een vrouw mishandeld was, nam de politie direct poolshoogte. De agenten troffen een vrouw aan met verwondingen in haar gezicht, ook bleek zij een gekneusd been te hebben. Aangezien de gegevens van de verdachte bekend waren, kon de politie hem aanhouden voor mishandeling. De verdachte, een 21-jarige Hagenaar, is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Hij ontkende alles, maar voldeed helemaal aan het opgegeven signalement. De politie heeft buurtonderzoek gedaan en stelt nader onderzoek in naar de verdachte. Politie Haaglanden treedt bij dergelijke incidenten volgens een vast protocol op. Slachtoffers kunnen een beroep doen op maatschappelijk werk, terwijl tegen de daders proces-verbaal wordt opgemaakt, waarna ze worden verwezen naar De Waag. Huiselijk geweld blijft echter nog te vaak achter gesloten deuren. De campagne Nu is het genoeg van het Steunpunt Huiselijk Geweld (www.steunpunthuiselijkgeweld.nl) is erop gericht dat slachtoffers (sneller) hulp zoeken, zodat het geweld een halt kan worden toegeroepen.

Bejaarde vrouw met geweld van tas beroofd
Leidschendam Een nog onbekende man beroofde zaterdag 30 januari om
13.00 uur een 81-jarige Leidschendamse van haar handtas. De vrouw liep achter haar rollator over het Egelantier in het winkelcentrum Leidsenhage, toen zij van een getinte jongen een harde duw in haar rug kreeg. De bejaarde vrouw raakte uit balans, maar wist zich ternauwernood op de been te houden. Zij zag nog juist dat twee jongens haar handtas van het stuur van haar rollator gristen en wegrenden. De politie stelt een onderzoek in naar deze laffe beroving en roept getuigen op zich te melden via het algemene telefoonnummer van de politie 0900-8844. Anoniem bellen kan ook. Belt u dan met M-lijn (Meld Misdaad Anoniem). Dit telefoonnummer is 0800-7000.

Dronken automobilist
Leidschendam Een 30-jarige automobilist uit Nieuw-Vennep grossierde vrijdag 29 januari omstreeks 01.00 uur in overtredingen. De man was zo dronken, dat hij zijn auto op de vluchtstrook van de Rijksweg A4 tot stilstand had gebracht, waar hij in slaap viel. Politieagenten troffen de man in zijn auto aan, terwijl de motor van de auto nog draaide. De automobilist werd aangehouden voor het ondergaan van een blaastest. Hij blies aan het politiebureau 825 ugl. Uit onderzoek bleek dat de Nieuw-Venneper de auto zonder medeweten van de eigenaar had geleend en dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Hij kreeg voor al deze overtredingen een proces-verbaal. De limiet voor alcohol in het verkeer ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders (minder dan vijf jaar in het bezit van een rijbewijs) geldt een strengere wetgeving. Voor hen ligt de grens op 88 ugl (= 0,2 promille). Sinds 1 oktober 2008 is bovenop de bestaande strafmaatregelen en boetes een nieuwe maatregel van kracht: de lichte educatieve maatregel alcohol (LEMA). Bij een alcoholpromillage van 0,5 promille of meer moet de beginnend bestuurder verplicht op cursus. De cursus duurt twee dagdelen en kost de overtreder 350 euro.

Vrouw aangereden
Wassenaar Een 78-jarige vrouw uit Wassenaar werd zondag 31 januari om
17.15 uur aangereden door een auto die op de Starrenburglaan achteruit reed. Ze liep daardoor schaafwonden en blauwe plekken op en haar fiets raakte beschadigd. De bestuurder was in eerste instantie zeer behulpzaam en bracht de Wassenaarse zelfs naar huis, maar toen de vrouw aangaf toch ook de politie te willen bellen, reed de man snel weg. De Wassenaarse noteerde wel het kenteken, waardoor de politie de auto later op de dag achterhaalde op een parkeerterrein. De man gaf nu wel zijn persoongegevens door, zodat de schade afgehandeld kon worden.

Duur plasje
Westland/Poeldijk/Monster Hoge nood kwam een 25-jarige man uit Hoek van Holland maandagochtend 1 februari duur te staan. Rond 02.30 uur ging het inbraakalarm af van een bedrijf op de Nieuweweg in Poeldijk. Twee mannen reden vervolgens weg in de richting van Den Haag. Bij de Elswijkbaan kregen de agenten de auto die met hoe snelheid reed - in het vizier. Op de kruising van de Madeweg en de Molenweg kwam de auto in de berm terecht en raakte een paaltje. Daarna reed de bestuurder gewoon door. Op de Molenstraat in Monster hielden de agenten de twee inzittenden (twee mannen van 25 en 32 jaar uit Hoek van Hand) aan. Naar eigen zeggen stond de 25-jarige man uitsluitend te plassen op het bedrijventerrein in Poeldijk, maar ging plotseling het alarm af. Toen zij vervolgens een auto achter zich zagen rijden, zijn ze er maar vandoor gegaan. De agenten vonden het een ongeloofwaardig verhaal en hielden de mannen aan.

Overval op autowasstraat, politie zoekt getuigen Zoetermeer - Twee medewerkers van de Dino Wash aan de Wattstraat werden zondagavond 31 januari het slachtoffer van een overval. Op het moment dat de medewerksters om 18.10 uur aan het afsluiten waren, stonden plotseling drie mannen voor één van de medewerksters en bedreigde haar met een wapen. De andere medewerkster zag kans weg te rennen en nog aanwezige klanten, door hard te gillen, te waarschuwen. De drie daders schrokken daar kennelijk zo van dat zij in hun klaarstaande auto stapte en wegreden. De politie kreeg van de medewerksters en van enkele getuigen een duidelijk signalement van de auto en van de daders. Agenten zagen de betreffende auto met hoge snelheid in de richting van Meerzicht rijden. Na een korte achtervolging reed de auto met daarin de daders zich klem op het Jonkerbos. De daders gingen er rennend van door. In de omgeving hielden de agenten een 21-jarige man uit Den Haag aan die aan een signalement voldeed.
De politie heeft al enige getuigen gesproken maar is toch nog op zoek naar mensen die iets gezien of gehoord hebben of informatie hebben die kan helpen bij het onderzoek.
Hebt u iets gezien of gehoord of heeft u informatie neem dan contact op met de recherche van bureau Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem dan via 0800-7000.