Politie Gelderland-Zuid

Coureur loopt tegen de lamp

Ewijk, 01-02-2010 o Een 16-jarige jongen uit Nijmegen is zondag, aan het eind van de middag op de Klaphekstraat in Ewijk aangehouden. De jongen reed op een scooter en lapte alle verkeersregels aan zijn laars. De jongen had ook nog een aantal boetes open staan.

Surveillerende agenten reden over de Van Heemstraweg en zagen drie scooters rijden. Alle drie de scooterrijders droegen geen helm en twee waren niet voorzien van een kentekenplaat. In de Julianastraat wilden de agenten hen laten stoppen. De drie dachten er anders over en gingen er vandoor. Even later kon de 16-jarige jongen op de Klaphekstraat worden staande gehouden.De andere twee konden niet meer worden achterhaald.

De jongen had allerlei verkeersovertredingen begaan. Tijdens de controle bleek de jongen niet in het bezit te zijn van een bromfietsrijbewijs. Ook bleek de snorfiets een bromfiets en de achterrem defect. Controle wees uit dat de jongen ook nog een aantal boetes moest betalen. De jongen werd aangehouden en ingesloten op het bureau. Ook de bromfiets werd in beslag genomen. (14)

Laatst gewijzigd 01-02-2010 10:44 | © Regio Gelderland-Zuid |