Kroon op het werk

Connexxion wint de Kroontjesestafette trofee!

Voor ingezette verzuim/re-integratiebeleid

Jasper Mulder (links) ontvangt de trofee uit handen van Bram Sluis

De Kroontjesestafette trofee wordt gegeven aan organisaties ter aanmoediging voor het ingezette verzuim/re-integratiebeleid. Hiermee kan Connexxion op termijn ook meedingen naar de "Kroon op het werkprijs 2010", dé prijs voor werkgevers met een stevig gezondheidsmanagementbeleid en een bijzonder of vooruitstrevend verzuim- en (re)integratiebeleid. Jasper Mulder ontving op 27 januari de trofee uit handen van Bram Sluis, rector van Regionale Scholengemeenschap (RSG) te Enkhuizen, de winnaar van "Kroon op het werk prijs 2009".

Hij gaf daarbij aan dat er veel overeenkomsten zijn tussen Connexxion en het RSG: "Naast het verlenen van een dienst, de klant centraal stellen en op tijd georganiseerd zijn, is ook het positief aankijken tegen het verzuim een overeenkomst", aldus Bram Sluis. "Op dezelfde manier wordt gekeken naar hoe medewerkers zinvol en vanuit hun kracht in een andere divisie kunnen worden geplaatst."

In 2007 is Connexxion gestart met de aanstelling van een adviseur re-integratie. Allereerst om in kaart te brengen waar de problematiek nu uit bestond en ten tweede om controle en grip te hebben op de ingehuurde re-integratiebedrijven. Connexxion heeft onder meer een selectie gemaakt van alle re-integratiebedrijven en duidelijke en werkbare procedures opgesteld voor re-integratiekandidaten en leidinggevenden. Bovenstaande succes heeft als bijkomstig effect de start van Nexus, een samenwerkingsverband van een aantal grote bedrijven, gehad. Via Nexus wordt re-integratie van medewerkers tussen de bedrijven onderling geregeld, zonder tussenkomst van een veelal duur re-integratiebureau.

Het (re)integratiebeleid is nog in ontwikkeling. Connexxion is op de goede weg, waarbij de ontvangen trofee voor een mooie inspirerende aanmoediging zorgt om het beleid verder door te zetten. Poortwachter logo