Gemeente Soest

Gezellige nieuwe inwonersavond


01 februari 2010

Woensdag 27 januari trotseerden ruim 90 nieuwe inwoners van Soest het slechte weer om een bezoek te brengen aan de nieuwe inwonersavond van de gemeente Soest.

De gemeente organiseert elk jaar een avond voor nieuwe inwoners, omdat zij het belangrijk vindt dat inwoners de weg naar het gemeentehuis weten te vinden.

De avond begon met het vertonen van een film over Soest en het voorstellen van het college. Burgemeester Noordergraaf, wethouder Krijger en wethouder Middelkoop vertelden kort iets over het werk wat zij doen aan de hand van een fotopresentatie.

Vervolgens was er een markt waar bezoekers informatie kregen over het werk van de gemeente en in gesprek konden gaan met medewerkers. Er waren verschillende kraampjes van onder andere de brandweer, natuur- en milieucommunicatie, de verschillende projecten en verkeer.

Maar ook verschillende WBT's waren aanwezig om de nieuwe inwoners van Soest iets te kunnen vertellen over het werk wat zij voor de wijken doen. In de raadszaal konden de nieuwe inwoners onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met de gemeenteraad.

Burgemeester Noordergraaf kijkt terug op een geslaagde nieuwe inwonersavond: `Het gemeentebestuur hecht veel waarde aan het ontmoeten van haar inwoners. Met het organiseren van een avond als deze kunnen we dan ook met hen in gesprek gaan.'