Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 01-02-2010

Auto te water

HJKEN Zondagmorgen hield een 23 jarige automobilist uit Appingedam een nat pak over aan een slippartij op het oranjekanaal Zuidzijde in Hijken. De man kwam door de gladheid ter plaatse in een slip en belandde op het ijs van het Oranjekanaal. Hoewel het ijs even sterk genoeg was om de auto te dragen ging het in het midden van het kanaal toch mis. De auto zakte door het ijs. Het lukte de bestuurder om via een geopend raam de auto te verlaten. Hij hield het echter niet droog omdat hij tocht nog van het ijs gleed en in het water belandde. Nadat hij de wal had bereikt vingen buurtbewoners hem op en gaven hem een warm onthaal. De auto is door een bergingsbedrijf op het droge getakeld. (2010006403)

Rijbewijs ingevorderd

EMMEN De politie vorderde zondagmiddag het rijbewijs in van een 37 jarige inwoner van Odoorn. De man reed in een auto over de Rondweg in Emmen waar op dat moment de politie met een lasergun de snelheid controleerde. De man passeerde de laser met een snelheid van 139 km per uur terwijl daar maximaal 70 mag worden gereden. (2010006424)

Alcohol in het verkeer

HIJKEN Op de Molenkamp in Hijken hield de politie zondagmiddag een 33 jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (445 ugl). Na het ondergaan van een ademanalyse en het afleggen van een verklaring is de man met een boete van 450,- en een rijverbod van vier uur weer in vrijheid gesteld. (2010006436)

NOOITGEDACHT Een 44 jarige inwoner van Musselkanaal is voorlopig zijn rijbewijs kwijt. De man bestuurde zondagavond onder invloed van alcohol een auto over de Borgerderstraat in Nooitgedacht. Bij een politiecontrole liep hij tegen de lamp. Hij had gedronken (835 ugl). De politie vorderde zijn rijbewijs in. Met een rijverbod van tien uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is hij later op de avond weer in vrijheid gesteld. (2010006438)

Gevallen fietser onder auto

HOOGEVEEN Op de Wolfsbosstraat in Hoogeveen raakte maandagmorgen een 8 jarige fietser uit die plaats licht gewond. De jongen fietste voor een auto die werd bestuurd door een 53 jarige vrouw uit Zuidwolde. I.v.m. het weer reden beiden langzaam. Plotseling kwam de jongen te vallen en viel pal voor de auto op straat. De jongen kwam grotendeels midden onder de auto terecht. Hij raakte echter slechts licht gewond. Hij is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. (2010006470)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.