Gemeente Goes

Opening vergunningenloket Goes

Maandag 1 februari 2010 bereikt Goes een nieuwe mijlpaal in de verbetering van de dienstverlening met de opening van het vergunningenloket. Inwoners, bedrijven en instellingen kunnen hier terecht met al hun vragen over gemeentelijke vergunningen. Het loket is geïntegreerd in de huidige publieksbalie van het Stadskantoor. Â

Het vergunningenloket is niet direct zichtbaar maar wel merkbaar voor de klant. Er is straks meer specialistische kennis aanwezig aan de balie, waardoor klanten sneller en effectiever geholpen worden. Zo kunnen klanten uitgebreide informatie krijgen over een groot aantal verschillende vergunningen en meldingen. De procedures worden toegelicht en formulieren verstrekt. Hierdoor krijgt de klant alle relevante informatie die van toepassing is op de vraag. Goes sluit hiermee alvast aan bij de behoefte van de klant voor één centrale ingang bij de gemeente.

Â

Bereikbaarheid
Vanaf 1 februari 2010 is het vergunningenloket te bezoeken in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 in Goes. De openingstijden sluiten aan bij de reguliere tijden. Na drie maanden wordt geëvalueerd of deze tijden worden aangehouden. De openingstijden zijn:

o Maandag t/m vrijdag van 9.00 â 12.30 uur

o Zaterdag van 10.00 â 12.00 uur

o Donderdagavond van 17.00 â 20.00 uur

Â

Verbeteren dienstverlening
Goes hecht veel waarde aan goede dienstverlening. Met de invoering van het vergunningenloket bereidt Goes zich alvast voor op de komende wetswijziging en verbetert ze de dienstverlening.

Â

Wabo
Het vergunningenloket is een voorloper op de invoering van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), die naar alle waarschijnlijk aankomende zomer in werking treedt. In deze nieuwe wet staat de dienstverlening door de overheid aan burgers en het bedrijfsleven centraal. Met de invoering van de nieuwe wet wordt gestreefd naar minder administratieve lasten voor burgers en bedrijfsleven, betere dienstverlening door de overheid aan burgers en bedrijfsleven, minder en kortere procedures en het voorkomen van tegenstrijdige voorschriften. Het moet voor burgers en bedrijven mogelijk worden om bij één loket een integrale vergunningaanvraag in te dienen, die één procedure doorloopt en leidt tot één besluit: een omgevingsvergunning.

Â

Voorbeeld

Wie nu bijvoorbeeld van een oude schuur een garage wil maken of een dakkapel wil plaatsen heeft te maken met verschillende vergunningen, zoals een sloop-, bouw-, monumenten- en/of een inritvergunning. Met de komst van de omgevingsvergunning worden circa 25 verschillende vergunningen voor bouwen, wonen, ruimte, monumenten, natuur en milieu samengevoegd tot één omgevingsvergunning. Â

Â

Meer landelijke informatie
Op www.omgevingsvergunning.vrom.nl staat meer informatie over de Wabo.