Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 09.10 uur

Utrecht, 01-02-2010

Fietsengooier

HOUTEN Een man reageerde op zondagavond 31 januari zijn frustraties af door met fietsen te gooien.

Rond 23.40 uur kreeg de politie de melding dat een man op de Stellingmolen met fietsen aan het gooien was. Ter plaatse troffen agenten een 32-jarige man uit Houten aan en zij zagen een zestal fietsen op straat liggen. De Houtenaar verklaarde ruzie met zijn ex-vriendin te hebben gehad. Daarbij was hij zo boos geworden dat hij fietsen had gepakt en die voor haar deur neer had gegooid om zo de deur te barricaderen. Vijf van de zes fietsen bleken beschadigd te zijn geraakt (afgebroken lampen, verbogen wielen e.d.). Daarop hielden agenten de verdachte aan. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is ingesloten. Tegen hem wordt proces-verbaal voor vernieling opgemaakt.

Fietsster gewond

NIEUWEGEIN Een fietsster raakte op zondagmiddag 31 januari gewond toen zij moest remmen voor een achteruitrijdende auto.

Rond 17.40 uur reed een 67-jarige automobilist uit Utrecht vanaf de Symfonielaan linksaf de Utrechtsestraat op. Op de Utrechtsestraat reed hij linksaf een oprit bij een woning op om te gaan keren. Op het moment dat hij achteruitreed, reed daar een 43-jarige fietsster uit Utrecht. Om een aanrijding te voorkomen, remde de fietsster en kwam daardoor ten val. Zij werd met hoofd- en mogelijk enkelletsel per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.