NMBS

Nieuwigheden vanaf 01/02/2010: Nieuwe prijzen, vernieuwd gamma.

11/01/2010

plage

Vanaf 1 februari past NMBS Mobility haar tarieven aan. Daarnaast worden ook enkele wijzigingen aan het productengamma aangebracht.

Kids4Free: Nog aantrekkelijker voor familie-uitstappen

Vanaf 1 februari wordt het Kids4Free-principe (gratis vervoer voor kinderen) dat nu reeds enkele jaren wordt gehanteerd sterk vereenvoudigd. Zo kunnen kinderen tot 12 jaar gratis reizen indien zij begeleid worden door een betalende volwassene. Een belangrijke nieuwigheid hierbij is dat dit gratis vervoer zowel in 1ste als in 2de klas wordt aangeboden en dit zonder uurbeperking. Familie-uitstappen worden hierdoor nog aantrekkelijker.

Seniorenbiljet: Nog ruimer aanbod

De gebruiksvoorwaarden van het populaire Seniorenbiljet worden uitgebreid. Er komt nu ook een 1ste klas-variant op de markt aan een forfaitaire prijs van 12,00 EUR (heen-en-terug). De biljetprijs in 2de klas wordt slechts licht gewijzigd naar 5,20 EUR (+0,20 EUR).

Het seniorenbiljet zal bovendien tijdens meer dagen geldig zijn. Zo wordt dit biljet nu het hele jaar geldig (behalve de weekends van juli en augustus) van maandag t.e.m. vrijdag na 9u. Op zaterdag en zondag is er geen uurbeperking van toepassing. Deze wijziging zorgt er voor dat dit aantrekkelijke biljet nu op 25 extra reisdagen gebruikt kan worden.

Halftijdse Treinkaart: de ideale variant voor halftijdswerkenden

Het product Railflex verandert in Halftijdse Treinkaart. Het opzet van deze kaart wordt door deze naamsverandering duidelijker namelijk een kaart geschikt voor halftijds werkenden.

De bestaande tarieven stijgen nauwelijks

De tarieven stijgen nauwelijks, met gemiddeld 0,57%, op 1 februari 2010 wat een rechtstreeks gevolg is van de zeer lichte stijging van de gezondheidsindex.

Volgende producten ondergaan een lichte wijziging:
* De prijs van een Trajecttreinkaart stijgt met 0,66%.
* Een Rail Pass zal 74,00 EUR in 2de klas en 113,00 EUR in 1ste klas kosten. Beiden stijgen met 1,00 EUR.

* Schooltreinkaarten en Campus stijgen met 0,66%.

Alle nieuwe tarieven en voorwaarden zullen vanaf 1 februari op de site gepubliceerd worden.