Gemeente Zoetermeer

Gratis koffie en thee om sociale contacten te stimuleren

Maandag 1 februari aanstaande reikt wethouder Edo Haan van Welzijn om 15.45 uur de eerste koffie- en theestrippenkaart uit in het grand café Gondelkade (De Leyens). Deze strippenkaart voor vijftien gratis koffie of thee is alleen bestemd voor mensen die 65 jaar of ouder zijn en in het bezit van een ZoetermeerPas 2010.

De kaart heeft als doel om eenzaamheid onder ouderen tegen te gaan en ouderen met elkaar in contact te brengen binnen de woonservicezones.

De strippenkaart voor gratis koffie of thee is een uitwerking van een motie van de gemeenteraad om eenzaamheid tegen te gaan en contacten in de buurt te stimuleren. Met de strippenkaart wordt het ontmoeten van anderen aantrekkelijker gemaakt. Het betreft een proefperiode van een jaar, waarna dit initiatief wordt geëvalueerd.

ZoetermeerPashouders van 65 jaar of ouder ontvangen een brief waarin wordt uitgelegd dat zij met voordeelcheque 6 een strippenkaart kunnen ophalen bij een van de acht grand cafés of koffiepunten in Zoetermeer. Met de strippenkaart kunnen zij vijftien koppen koffie of thee nuttigen in 2010.

Deelnemende grand café's en koffiepunten zijn te vinden aan de Gondelkade (De Leyens), Chaplinstrook (Buytenwegh), Albrandswaard (Meerzicht), Bijdorp (Centrum), Petuniatuin (Seghwaert), Zanzibarplein (Oosterheem), De Vlieger (Rokkeveen) en het Oostpunt (Oosterheem).