NCRV

Man bijt hond

Nieuwe docusoap: âMandy, op eigen benenâ

Maandag 1 februari 2010

18:50 uur, Nederland 2

NCRVâs Man bijt hond komt met een nieuwe dagelijkse docusoap vanaf maandag 1 februari. Na succesvolle series als De Kornelis-Jan uit Urk en Gewoon Anita staat de volgende docusoap voor de deur waarin Man bijt hond de Hilversumse Mandy volgt.

Mandy is een vrolijk en spontaan 23-jarig meisje met een aanstekelijke lach en gaat âop zichzelfâ. Op zich is dat al een hele gebeurtenis, maar voor Mandy net iets meer. Mandy heeft namelijk een verstandelijke beperking en een stoornis binnen het autistisch spectrum. In jaren is zij 23, maar in haar functioneren is ze vele jaren jonger. In Mandyâs eigen woorden: âIk ben speciaalâ. Voor Mandy en haar familie allemaal ontzettend spannend, Mandy gaat het ouderlijk nest verlaten!

In âMandy, op eigen benenâ volgt Man bijt hond haar tijdens dit spannende en emotionele keerpunt in haar leven. Eerst kijken we mee in haar dagelijkse bestaan. Mandy zit niet stil: ze werkt in Grand Café Sint Joseph, doet aan toneel, danst graag, tekent en houdt een dagboek bij. Een grote wens is om ook nog eens beroemd te worden! Mandy gaat samen met 15 medebewoners wonen in een eigen appartement in Woongroep Mozart in Huizen.

In âMandy, op eigen benenâ is te zien hoe zij en haar ouders zich voorbereiden op deze grote verandering in hun leven!