Gemeente Voerendaal

\ 27/1/2010 - Een gevoel van een moment

Van 1 februari tot 1 maart exposeert Ineke Cremers in het gemeentehuis van Voerendaal. Zij toont schilderijen in acryl in een stijl, die een mix is tussen realisme en abstract. Onderwerpen zijn rivierlandschappen, koeien en enkele stillevens. Ineke woont en werkt in Huis ter Heide.

Werk
Hoewel veel van haar werk thematisch van opzet is, bijvoorbeeld koeien, is een groot deel van de tekeningen en schilderijen van behoorlijk symbolische opzet. Ze verbeelden een gevoel van een moment, of dit nu een emotie of een natuurlijke bron heeft, zoals natuur/reizen (Indonesië). De abstraherende werking van (bij voorkeur) de zwart-witte vlakken van koeien en voorgaande onderwerpen komen dan toch weer bij elkaar.
Opleiding
Ineke Cremers heeft als opleiding o.a. de academie Instituut voor Kunsteducatie te Zeist gevolgd, evenals de post-academische cursus voor beeldend kunstenaars op Hogeschool Windesheim te Zwolle. Daarvoor tekende en schilderde ze al in alle technieken, en volgde de opleiding Portret- en modeltekenen en -schilderen.

Informatie
Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Ineke Cremers, Rembrandtlaan 2a
Huis ter Heide.
Voor meer kunstwerken van haar kunt u kijken op http://www.iccreations.nl/.