Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Informatieavond over verkeersveiligheid Laan op Zuid

Door de commissie Verkeer en Vervoer van stadsregio Rotterdam is een plan van aanpak gemaakt voor verbetering van de verkeersveiligheid op de oversteekplaatsen van Laan op Zuid.

Dit plan presenteert deelgemeente Feijenoord maandag 1 februari a.s. op een informatieavond voor bewoners uit deze omgeving, in aanwezigheid van onder andere portefeuillehouder Mieke van der Graaf.

WAAR : Villa Zebra
ADRES : Stieltjesstraat 21
TIJD : 19.30-21.00 uur (inloop om 19.15 uur)

Er is momenteel sprake van verkeersonveilige situaties op Laan op Zuid. Op de oversteekplaatsen hebben vooral fietsers, voetgangers en langzaam verkeer hiervan last. Personen- en vrachtauto's stoppen niet of nauwelijks als voetgangers willen oversteken. Daarnaast zet de brede, rechte rijbaan aan tot hard rijden. Wel controleert de politie er regelmatig en worden veel boetes uitgeschreven en rijbewijzen ingetrokken. Bij het kruispunt L.Pincoffsweg-Laan op Zuid is afgelopen jaren ook een aantal ongelukken gebeurd.

Acties op korte en lange termijn moeten ervoor zorgen dat in deze situatie verandering komt. In het plan van aanpak wordt uit de doeken gedaan hoe dit gaat gebeuren.

Informatie
Voor meer informatie kunt u bellen met Willem den Hollander, wijkregisseur van deelgemeente Feijenoord, op telefoonnummer (010) 291 6359

(foto deelgemeente Feijenoord)