RTL Group

Lifestyle en gezondheid smelten samen in nieuwe 'RTL Consult'

Gezondheid en lifestyle zijn tegenwoordig helemaal met elkaar verweven. Dit is het uitgangspunt voor het medisch lifestyleprogramma RTL Consult. Het programma, dat vanaf maandag 1 februari wekelijks te zien is bij RTL 4, richt zich op kwaliteit van leven en hoe geneeskunde hieraan bijdraagt. Dit is opgesplitst in de rubrieken Gewicht, Chronisch, Nieuws en Bodyreset. Hierin komen onderwerpen aan bod die verbazen, verwonderen, ontroeren en informeren.

In de studio reageert een vast panel vanuit hun eigen ervaring en persoonlijke visie op cases, filmpjes en tests. Het panel bestaat uit een huisarts, een diëtiste en een wekelijks wisselende specialist. Zonder de deskundigheid uit het oog te verliezen, gaat het panel van RTL Consult met gevoel voor relativering in op medische zaken. De gespreksleiding is in handen van Vivian Slingerland.

In Bodyreset veranderen notoire couch potatoes in sportieve gezonde mensen, waarbij de focus ligt op de aanpak van een structureel ongezonde levensstijl. Chronisch gaat over mensen die hun dromen waarmaken ondanks het hebben van een ernstige chronische aandoening. In Gewicht volgt RTL Consult mensen met een ernstig overgewicht die gaan afvallen om op gewicht te komen en te blijven. In Nieuws komt de zin van nieuwe, medische ontwikkelingen en de onzin van bakerpraatjes aan bod.

Uitzending RTL 4: wekelijks vanaf maandag 1 februari, tussen 16.35 en 17.05 uur

Website: rtl.nl/gezondheid/rtlconsult/

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Onno Posthuma, tel. 035 - 6718667, onno.posthuma@rtl.nl.