Gemeente Den Haag


Tentoonstelling Den Haag klimaatneutraal 2010-2050

Gemeente Den Haag

* Gepubliceerd: 26 januari 2010

* Laatste wijziging: 26 januari 2010

De gemeente Den Haag en het ministerie van VROM openen op 1 februari 2010 hun klimaat tentoonstellingen. De gemeente Den Haag is in 2010 CO2-neutraal en daagt u uit! Hoe CO2-neutraal bent u? Kom kijken en doe de test! Het ministerie van VROM laat op een creatieve manier zien wat u zelf kunt doen voor een beter klimaat. Kom kijken en doe ideeën op!
Tentoonstelling gemeente Den Haag
Tentoonstelling VROM

Vanaf 2010 is de gemeente Den Haag CO2-neutraal. De gemeente viert dit met de tentoonstelling over de Haagse klimaatdoelen. De gemeente heeft het doel om in 2050 een klimaatneutrale stad te zijn. Dit kan de gemeente niet alleen bereiken. Daar is inzet vanuit de gemeente hard bij nodig. De gemeente wil met deze tentoonstelling laten zien dat het nu al mogelijk is om als organisatie CO2-neutraal te zijn. De gemeente Den Haag daagt u uit! Hoe CO2-neutraal bent u? Test zelf hoe CO2-neutraal u bent met de CO2-calculator!

Ook het ministerie van VROM exposeert over het klimaat, met de tentoonstelling 'Gemeenten gaan voor een beter klimaat, op weg naar de klimaatneutrale stad van de toekomst'. Deze tentoonstelling reist langs verschillende gemeenten in Nederland en start in Den Haag. Deze tentoonstelling laat 25 voorbeelden zien van maatregelen die gemeenten in Nederland hebben genomen om te werken aan een beter klimaat. Kom dus kijken en doe ideeën op!

Allebei de tentoonstellingen zullen de hele maand februari te zien zijn en worden op 1 februari geopend door Minister Cramer en wethouder Peter Smit.

Locatie

De tentoonstelling van de gemeente is te zien in de hal van het VROM gebouw aan de Rijnstraat 8 en de tentoonstelling van VROM is te zien in het Atrium van het stadhuis aan het Spui 70.