NCRV

Man bijt hond

Een reiger als maatje

Maandag, 27 januari 2009
18.50 uur, Nederland 2

In de docusoap rond het Twentse medium Anita volgen we Anita in aanloop naar

haar theatershow. Achter de coulissen stijgt de spanning. Anita is zenuwachtig.

In âSerenadeâ kunnen mensen iemand muzikaal in het zonnetje zetten.

Dit keer wil Smiling Quami Osei zijn vriendin toezingen. Hij is afkomstig uit Ghana en is sinds zeventien jaar in Nederland. Hij leerde Froukje Spoelma acht jaar geleden kennen in Groningen. Omdat âik hou van jeâ zeggen geen gewoonte is in Ghana, wil hij dit nu doen middels eigen gemaakt lied en tekst.

Door de aanhoudende kou hebben nog steeds veel vogels het moeilijk. Vooral de afgelopen weken moesten ze veel moeite doen om aan hun dagelijks voedsel te komen. De dierenbescherming luidt nog steeds de noodklok en roept op om de vogels bij te blijven voeren. Terwijl andere vogels het de laatste tijd moeilijk hadden, woont er in Utrecht een reiger die de Koning te rijk is en dagelijks op zân wenken wordt bediend. Dat is te danken aan de 79-jarige Willem Levering. Hij heeft een reiger genaamd Pietje, waar hij het hele jaar mee op stap is. De vaste klant reist mee op zân visbootje en pikt zo altijd een graantje mee van de vangst. Ook in de winter wordt laat Levering zân vismaatje niet in de steek.

In hond aan tafel wordt de verslaggever aanvankelijk geconfronteerd met mensen die weinig behoefte hebben om de ploeg binnen te laten. Een van de âafwijzersâ vindt dat dit soort gesprekjes niet interessant zijn om met de wereld te delen. Gelukkig vindt de verslaggever toch nog iemand die een andere mening is toegedaan. Er volgt een gesprek over opvoeden en huisregels waar de kids zich aan dienen te houden.