Gemeente Harderwijk


Officiële publicaties week 3

27/01/2010

Nieuwe bouwplannen

Aanvragen om lichte bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Flevoweg 33: dakkapel;

- Groentjesweg 20: tuinhuisje (legalisatie verzoek);
- Couperuslaan 109: twee dakkapellen;

- Weiburglaan 11: overkapping;

- Krommekamp 180: glazen wandelementen in bestaande overkapping.

Aanvragen om reguliere bouwvergunning zijn ingekomen voor:
- Couperuslaan 91: veranderen voorgevel;

- Melis Stokelaan 93: gedeeltelijk veranderen twee gevelindelingen;
- Anne Franklaan 46: 3 bergingen;

- Molenweg 9: bijgebouw;

- Walstein kavel 902: woning met garage/berging;
- Leuvenumseweg 7: intern veranderen hotel/restaurant.

Deze (ver)bouwplannen kunt u uitsluitend op afspraak inzien bij de afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Verleende vergunningen

Lichte bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Musicaldreef 94: dakkapel (legalisatieverzoek);
- Groentjesweg 18: overkapping en carport (legalisatie verzoek);
- Biesteweg 3: 2 poeren.

Reguliere bouwvergunningen zijn verleend voor:

- Korhoenlaan 1: veranderen kampwinkel naar facility-centre voor Slenck en Horst;

- Van Leeuwenhoekstraat 20: fietsenafdak;

- Triasplein 87: inrichten winkel;

- Krommekamp 179: woning.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Hiervoor geldt een termijn van zes weken. De bezwaartermijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten.

Met ontheffing artikel 3.22 van de Wet op de ruimtelijke ordening is bouwvergunning 1e fase verleend voor:

- Korhoenlaan 2: 4 trekkershutten (legalisatieverzoek).

Met ontheffing artikel 3.23 van de Wet op de ruimtelijk ordening is bouwvergunning verleend voor:

- Veldkersmeen 71: uitbreiden woning portaal/berging.

Bent u belanghebbende bij een besluit en kunt u zich niet verenigen met onze beslissing? Dan kunt u een bezwaarschrift indienen bij ons college. Let op, u kunt alleen een bezwaarschrift indienen als u ook een zienswijzen indiende tegen de ontwerpbeschikking. De bezwaartermijn bedraagt zes weken. Deze termijn vangt aan op de dag nadat wij ons besluit aan aanvrager bekend maakten. Bezwaar indienen is ook mogelijk in het uitzonderlijke geval dat u niet kan worden verweten, dat u niet in staat was om zienswijzen in te dienen.
Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

(Bouw)plannen via ontheffing

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen op grond van 3.22 en 3.23 Wro ontheffing van het bestemmingsplan te verlenen voor onderstaande (bouw)plannen.

Ter inzage van 27 januari t/m 10 maart:

- Vuldersbrink 25: zonnescherm (legalisatieverzoek);
- Struikbergerhout 1: overkapping (legalisatieverzoek).

De aanvragen en ontwerpbesluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tijdens de inzagetermijn kunnen belanghebbenden tegen het voornemen om ontheffing te verlenen schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken bij burgemeester en wethouders. Als u uw zienswijze mondeling wilt inbrengen kunt u een afspraak maken via tel. 411 352. Degenen die van deze mogelijkheid geen gebruik maken kunnen, nadat het besluit is genomen, geen verder bezwaar of beroep meer indienen.
Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Vrijstelling ziekenhuis St. Jansdal

Burgemeester en wethouders hebben vrijstelling van de bestemmingsplannen Stadsweiden bijzondere doeleinden en Stadsweiden 1977 verleend met toepassing van artikel 19, tweede lid van de Wet op de Ruimtelijk Ordening (oud) voor een parkeergarage en multifunctioneel gebouw (Zorgfront en reactiveringcentrum) op het perceel Wethouder Jansenlaan 90 in Harderwijk.
Informatie: afd. Bouwzaken, tel. 411 250.

Milieuvergunning Agrifirm

Burgemeester en wethouders hebben een milieuvergunning verleend aan Agrifirm B.V., Krommekamp 3, voor het verkopen van land- en tuinbouwbenodigdheden en de opslag en verkoop van vuurwerk. Tegen het ontwerp van deze vergunning zijn geen zienswijzen ingediend. De stukken liggen tot en met 10 maart 2010 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis.

Uitsluitend belanghebbenden die ook tegen de ontwerpvergunning zienswijzen hebben ingediend, kunnen binnen de inzagetermijn beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij kunnen de voorzitter van de afdeling ook verzoeken om een voorlopige voorziening.
Informatie: afd. Milieu, tel. 411216.

Milieuvergunning ingetrokken

Burgemeester en wethouders hebben de volgende milieuvergunningen ingetrokken:

-P. Olofsen, Brouwersbosweg 3. Voor het niet vervangen van de huidige stal;

-R. Beelen, Parallelweg 22. Voor een eendenhouderij;
-K.L. van de Ven, Parallelweg 24. Voor het fokken van slachtkuikens en het houden van legkippen.

Tegen het ontwerp van deze intrekkingen zijn geen zienswijzen ingediend. De stukken liggen tot en met 10 februari 2010 ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis.

Uitsluitend belanghebbenden die ook tegen het ontwerp van de intrekkingen zienswijzen hebben ingediend, kunnen binnen de inzagetermijn beroep indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Zij kunnen de voorzitter van de afdeling ook verzoeken om een voorlopige voorziening.
Informatie: afd. Milieu, tel. 411 216.

Foppen Projects

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk hebben een melding op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer ontvangen van:

- Foppen Projects B.V., Postbus 700, 3840 AS Harderwijk. Het betreft een melding op grond van het Besluit algemene regels voor inrichtingen milieubeheer (Activiteitenbesluit), De melding heeft betrekking op het uitvoeren van en bodemsanering aan de Snelliusstraat 9-11 te Harderwijk.

Een milieuvergunning is niet nodig omdat voor dit bedrijf de landelijke milieuvoorschriften gelden. Het indienen van zienswijzen tegen de melding is niet mogelijk.

Informatie: afd. Milieu, tel. 411 132.

Inspraak Stadsvisie Harderwijk 2030

In het concept kaderstellende nota Stadsvisie 2030 wordt de ontwikkelingsrichting aangegeven voor Harderwijk en Hierden op het gebied van voorzieningen, werkgelegenheid, woonklimaat en bereikbaarheid. Het gaat om een integrale visie die het ruimtelijk, economisch en sociaal beleid met elkaar verbindt.

In het kader van de inspraakprocedure ligt het concept kaderstellende nota Stadsvisie Harderwijk 2030 met ingang van 4 februari 2010 gedurende zes weken ter inzage in de Stadswinkel bij de balie Bouwen en Wonen. Tijdens deze termijn kunnen ingezetenen en belanghebbenden schriftelijk zienswijzen kenbaar maken (adresseren aan burgemeester en wethouders). Desgewenst kan ook worden volstaan met een mondelinge zienswijze. Informatie: afd. Ruimte en Economie, de heer P. Lohmeijer, tel. 411 182.

Zebrapad op de Ampèrestraat

Aan de Ampèrestraat is een parkeerplaats. Het voetgangersverkeer dat van en naar deze parkeerplaats wil, moet de Ampèrestraat oversteken. Om het voetgangersverkeer een veilige oversteek over deze weg te bieden, heeft het college besloten om een voetgangersoversteekplaats (zebrapad) te realiseren op de Ampèrestraat ter hoogte van de parkeerplaats.

Dit besluit ligt ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tot en met zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk naar voren brengen. Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 466.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Burgemeester en wethouders hebben besloten twee algemene gehandicaptenparkeerplaatsen in te trekken bij:
- de Gruttomeen ter hoogte van de woning met huisnummer 45;
- de Willem de Zwijgerlaan ter hoogte van de woning met huisnummer 30.

Ter hoogte van huisnummer 1 en 119 aan de Torenbergerhout worden twee gehandicaptenparkeerplaatsen ingesteld.

De besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Tot zes weken na datum van publicatie kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.
Informatie: afd. Inrichting Openbare Ruimte, tel. 411 466.

Â

Wet werk en bijstand aangepast

Burgemeester en wethouders hebben het beleid bijzondere bijstand op onderdelen gewijzigd. U kunt de lijst overige mogelijkheden van bijzondere bijstand inzien. In de lijst kunt u lezen onder welke omstandigheden recht bestaat op bijzondere bijstand. De mogelijkheden lopen uiteen van bijzondere bijstand voor kosten van alarmering tot en met een woonkostentoeslag.

Ook kunt u de herziening beleidsregels bijzondere bijstand inzien. De herziening gaat vooral in op de afstemming van de bijstand op zogenoemde voorliggende voorzieningen als de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten. Ook een verandering in de wijze waarop uw eigen inkomen een rol speelt komt aan de orde.

Tot vier weken na datum van publicatie liggen de stukken ter inzage in de Stadswinkel in het stadhuis. Informatie: Sociale Dienst Veluwerand, de heer Moraal, tel. 462 512.

Kapvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben kapvergunning verleend voor:
- Brederolaan: 10 bomen kappen en 7 bomen verplanten;
- Guido Gezellelaan: 24 bomen kappen met een herplant van 8 bomen (i.v.m. vervanging riool);

- Piet Heinlaan, Van Noortlaan en de Wittenhagen: 28 bomen kappen, 3 bomen verplanten, met een herplant van 8 bomen (i.v.m. vervanging riool).

Deze besluiten liggen ter inzage in de Stadswinkel. Tot en met zes weken na datum van bekendmaking aan de aanvrager, te weten tot en met woensdag 10 maart 2010, kunnen belanghebbenden hun bezwaren schriftelijk kenbaar maken.

Er zijn aanvragen voor kapvergunning ingekomen voor:
- 21 januari 2010; Leuvenumseweg 7 (van de Valk hotel): 8 bomen.

Informatie: afd. Beheer Openbare Ruimte, tel. 411 333.


____________________