Gemeente Delfzijl

Wethouder Thea van der Veen start Nationaal Actieplan Sport & Bewegen

Woensdag 27 januari geeft wethouder Thea van der Veen in de Olympiahal in Delfzijl om 10.30 uur het startschot voor het Nationaal Actieplan Sport & Bewegen (NASB).

Gedurende deze dag worden verschillende activiteiten georganiseerd waarin de inwoners van Delfzijl kennis kunnen maken met het NASB en het nieuwe Sport- en beweegteam gemeente Delfzijl.

Sport- en beweegteam Gemeente Delfzijl

De gemeente Delfzijl heeft in 2009 besloten mee te doen aan de stimuleringsregeling NASB. Samen met lokale partijen zijn er plannen gemaakt om de inactieve jeugd tot 12 jaar en ouderen van 55+ in beweging te krijgen. De activiteiten die in de plannen zijn opgenomen zijn erop gericht bestaande succesvolle activiteiten uit te breiden en te investeren in 'mensen op de werkvloer'.

Het nieuwe sport- en beweegteam gemeente Delfzijl bestaat uit een sportconsulent, twee sport- en beweegleiders en een brede-vakdocent. Dit team voert alle sport- en beweegactiviteiten uit in de gemeente Delfzijl. Dit doen zij samen met onder andere scholen, sportverenigingen en lokale organisaties.

Structureel gemeentelijk beleid

Het NASB is voor de gemeente een vervolg op het Buurt Onderwijs Sport (BOS) project in Delfzijl, dat in december 2010 eindigt. Met het NASB zet de gemeente een volgende stap naar structureel gemeentelijk sportbeleid dat steeds meer en beter verankerd raakt in andere beleidsterreinen binnen de gemeente zoals het jeugd- en gezondheidsbeleid.

Programma 27 januari

Om 10.30 uur geeft wethouder Thea van der Veen het startschot voor de uitvoering van NASB in de Olympiahal. Voor de inwoners van 55 jaar en ouder van de gemeente Delfzijl is er vanaf 11.00 uur de mogelijkheid mee te doen aan verschillende sportclinics zoals yoga, tai chi en nordic walking. De jongste jeugd kan zich in de Olympiahal van 13.30 tot 15.00 uur uitleven op een zeskamp en stormbaan. In de informatietent kunnen bezoekers kennis maken met het 'Sport- en beweegteam gemeente Delfzijl' en krijgen daar meer informatie over de werkzaamheden en activiteiten in de gemeente.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met sportconsulent Saskia Duursma (s.duursma@huisvoordesportgroningen.nl) of tel 0598-323200.