Gemeente Hulst


Persbericht - 22.01.2010

Hertogin Hedwigepolder

De gemeenteraad van Hulst heeft op woensdag 20 januari 2010 een besloten werkbijeenkomst gehouden. Deze besloten bijeenkomst stond mede in het teken van de ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder. De bijeenkomst was constructief van aard en verliep in rustige sfeer. Daarbij hebben de aanwezige fracties aangegeven tegen ontpoldering te zijn. Afgesproken is dat in juridische zin wordt nagegaan welke mogelijkheden alsnog aanwezig zijn om de polder te behouden.

Op maandag 1 februari 2010 wordt door het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) een openbare informatiebijeenkomst gehouden in het stadhuis van Hulst.
In deze bijeenkomst welke aanvangt om 19.30 uur - zal helder worden welke overige mogelijkheden de gemeente Hulst nog heeft.

Met het actiecomité Redt onze polders en met de ZLTO is overeengekomen dat er voor hen op maandag 1 februari 2010 ruimte is voor een meningsuiting. De fracties van de gemeenteraad van Hulst zijn van mening dat dit binnen democratische grenzen dient te geschieden. Het oproepen tot volksoproer wordt door de gezamenlijke fracties afgewezen.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie