Politie Flevoland

Schrikbarend verkeersgedrag bij wegwerkzaamheden

Almere, 22-01-2010 o Bij een radarsnelheidscontrole bij wegwerkzaamheden aan de Waterlandseweg in Almere bleek ruim 20% van de passerende automobilisten zich niet aan de snelheidslimiet te houden. De wegwerkers, die het verkeer regelden, moesten soms wegspringen om het vege lijf te redden.


· De radarsnelheidscontrole werd donderdagmiddag gehouden op verzoek van de wegwerkers. Bij de controle werden 450 van de 2.100 passerende voertuigen op de foto gezet (21,4%) omdat zij de snelheidslimiet van 50 km/h ruim overschreden. De toppers reden zelfs boven de 90 km/h terwijl direct naast de rijbaan aan de weg gewerkt werd.

Meerdere automobilisten presteerden het zelfs om, terwijl andere autos stonden te wachten om zandautos bij het in- of uitrijden de ruimte te geven, de stilstaande autos over het verdrijvingsvlak te passeren. De wegwerkers konden zich nog maar net redden door weg te springen.

Boetes voor snelheidsovertredingen bij wegwerkzaamheden zijn bijna het dubbele van gewone snelheidsovertredingen. Het VerkeersTeam van Politie Flevoland zal de komende tijd extra aandacht geven aan deze verkeerssituatie.